Aankomende week wordt mijn moeder 80 jaar! Wat een prachtig moment om samen te vieren en dat gaan we ook doen, in Italië. Speciaal voor deze bijzondere week heb ik voor jullie een Italiaans weekmenu samengesteld wat perfect in dit herfstseizoen past. Met simpele gerechten voor doordeweeks en ook nog een paar feestelijke recepten voor het weekend.
In het weekmenu vind je deze keer risotto met spinazie en burrata, een gezondere lasagne met extra groenten en vezels, een vegetarische herfst minestrone, pasta met knolselderij van Antonio en ossobuco met tijm, rozemarijn en sinaasappel. In het weekend lunchen we met een Italiaanse sandwich met gepaneerde kip en pancetta. En op zondag staat de Torta della Nonna op het menu. Eet lekker!
Maandag
Risotta met spinazie, paddenstoelen en burrata
Dinsdag
Gezonde lasagne met extra groenten en vezels
Meer lasagne recepten vind je hier.
Woensdag
Herfst minestrone met kool en borlotti bonen
Donderdag
Pasta met knolselderij van Antonio
Meer knolselderij recepten vind je hier.
Vrijdag
Ossobuco met tijm, rozemarijn en sinaasappel
Zaterdag
Italiaanse sandwich met gepaneerde kip en pancetta
Zondag
Meer zoete Italiaanse recepten vind je hier.
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.