Steeds vaker eet ik puur vegetarisch, als ik vegetarisch eet. Wat voor mij inhoudt dat ik een gerecht maak met pure ingrediënten zoals groenten, aardappels, peulvruchten, kruiden, rijst en granen. En alhoewel ik ze in het verleden nog wel at, komen er hier vrijwel geen vleesvervangers meer op het menu. Heel soms vegetarische kipstukjes, of af en toe een groenteburger of iets anders op basis van peulvruchten. Maar als dat één keer per maand voorkomt is het veel. Want veelal vind ik deze producten veel te bewerkt of veel te duur. Dat inspireerde me om deze week een puur vegetarisch weekmenu samen te stellen. Zonder, je raadt het al, vleesvervangers.
In het weekmenu vind je deze keer een andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes, gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten, snelle chili met pompoen en rijst, hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten en paddenstoelenstoof met romige polenta. In het weekend eten we een vegetarische rotirol en op zondag bakken staan er mini sticky toffee puddings op het menu. Eet lekker!
Maandag
Andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes
Dinsdag
Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten
Meer vegetarische recepten met zoete aardappel vind je hier.
Woensdag
Snelle chili met pompoen en rijst
Donderdag
Hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten
Meer vegetarische hartige taart recepten vind je hier.
Vrijdag
Paddenstoelenstoof met romige polenta
Zaterdag
Vegetarische rotirol met kikkererwten en ei
Zondag
Meer nagerecht recepten vind je hier.
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.