Het is bijna Kerst! En misschien vind ik het weekmenu voor de kerstweek jaarlijks het allerleukst om te maken. De dagen voorafgaand vul ik graag met comfort food en ook wat gezondere gerechten. Want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar wij eten tijdens de kerstdagen altijd net iets te veel ;-).
In het weekmenu vind je deze keer een stamppot met pompoen, snijbiet en linzen, een snelle paella met vis, tagliatelle met paddenstoelen en gegrilde kip, enchiladas met gehakt en pico de gallo en een quinoa salade met zoete aardappel en spinazie. In het kerstweekend heb ik mijn paddenstoelenstoof met romige polenta op het menu gezet voor Kerstavond en op Eerste Kerstdag de no-bake witte chocolade cheesecake met cranberries. En ik heb ook nog een makkelijk driegangen kerstmenu voor jullie samengesteld. Met vooraf pompoensoep met truffel en salie-hazelnootkruim, als hoofdgerecht een zalm en croûte en mini flans met karamelschotsen als dessert. Eet lekker!
Maandag
Stamppot met pompoen, snijbiet en lizen
Dinsdag
Meer makkelijke recepten vind je hier.
Woensdag
Tagliatelle met paddenstoelen en gegrilde kip
Donderdag
Enchiladas met gehakt en pico de gallo
Meer tex mex recepten vind je hier.
Vrijdag
Quinoa salade met zoete aardappel en spinazie
Zaterdag
Paddenstoelenstoof met romige polenta
Meer vegetarische kerstrecepten vind je hier.
Zondag
No-bake witte chocolade cheesecake met cranberries
Makkelijk kerstmenu:
- Pompoensoep met truffel en salie-hazelnootkruim
- Zalm en croûte met krokante aardappeltjes en sperziebonen met feta en citroen
- Mini flans met karamelschotsen
Meer kerstmenu’s vind je hier.
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.