De laatste week van het jaar is aangebroken en die is bij ons thuis traditioneel gevuld met veel comfort food. Van kliekjes borrelplank op ‘derde kerstdag’ tot aan appelbeignets op Oudejaarsdag. Geniet van dit laatste weekmenu van het jaar en ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling toe en vooral alle goeds voor het nieuwe jaar!
In het weekmenu vind je deze keer tandoori kip met kokoschutney, een borrelplank van kerstkliekjes, maaltijdsoep met cavolo nero, kikkererwten en worst, pasta uit de oven met een krokant dakje en biefstuk uit de wok met shiitake en aubergine. In het Oud & Nieuw weekend bakken we als hapje een Griekse kiptaart én appelbeignets. En op Nieuwjaarsdag heb ik mijn vegetarische rotirol op het menu gezet. Als je nu vast de rotiplaten in huis haalt, die kun je gewoon invriezen, dan ben je zo klaar op de eerste dag van het nieuwe jaar. Eet lekker!
Maandag
Tandoori kip met kokoschutney en pappadums
Dinsdag
Meer kliekjes recepten vind je hier.
Woensdag
Maaltijdsoep met cavolo nero, kikkererwten en worst (de cavolo nero (palmkool) kun je prima vervangen door boerenkool)
Donderdag
Pasta uit de oven met een krokant korstje
Meer pasta recepten vind je hier.
Vrijdag
Biefstuk uit de wok met shiitake en aubergine
Zaterdag
Meer Oud & Nieuw inspiratie vind je hier.
Liever oliebollen? Hier vind je al mijn oliebolrecepten.
Zondag
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.