Hallo 2023! Laten we het nieuwe jaar eens lekker beginnen met een nieuw weekmenu. Waarin ik niet gelijk overdreven gezond ga doen, maar wel wat bewuster. Met meer groenten en vezels bijvoorbeeld, maar ook nog steeds met comfort food op vrijdag. Langzaam komen we vanzelf wel weer terug in ons normale voedingspatroon na de feestmaand.
In het weekmenu vind je deze keer vegetarische curry met aubergine en pastinaak, maaltijdsoep met kip, garnalen en rijst, gezondere lasagne met meer groenten en vezels, kruidige groentestoof met harissa en kaasbroodjes en zuurkoolstamppot met masala uien. In het weekend heb ik geroosterde wintergroenten met een yoghurtdip als snack op het menu gezet en op zondag bakken we een flinke pot zelfgemaakte granola. Eet lekker!
Maandag
Vegetarische curry met aubergine en pastinaak
Dinsdag
Maaltijdsoep met kip, garnalen en rijst
Meer soep recepten vind je hier.
Woensdag
Gezondere lasagne met extra groenten en vezels
Donderdag
Kruidige groentestoof met harissa en kaasbroodjes
Meer vegetarische recepten vind je hier.
Vrijdag
Zuurkoolstamppot met kip, rookworst en masala uien
Zaterdag
Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten
Meer snack recepten met groente vind je hier
Zondag
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.