Je zou het niet zeggen met al die regen buiten, maar het is toch echt winter. Het seizoen waarin we worden getrakteerd op ingrediënten zoals boerenkool, spruitjes en knolselderij en stamppotten en stoofschotels helemaal tot hun recht komen. Het inspireerde me om voor jullie een weekmenu te maken met winterse smaken.
In het weekmenu vind je deze keer stamppot met prei, pompoen en geitenkaas, mosselen in rode curry-kokossaus, romige orzo met spruitjes, worst en tijm, zuurkoolsoep met komijnzaad en spekjes en auberginehachee met knolselderij frieten. In het weekend maken we een boerenkool tosti met Gruyère en appel als lunch en op zondag bakken we een appelcake met amandel en cranberries. Eet lekker!
Maandag
Stamppot met pompoen, prei en geitenkaas
Dinsdag
Mosselen in rode curry-kokossaus
Mosselen kun je ook perfect in de winter eten. Je kunt de mosselen goed combineren met een (zoete) aardappelstamppot of met geroosterde wintergroenten uit de oven.
Meer mossel recepten vind je hier.
Woensdag
Romige orzo met spruitjes, worst en tijm
Donderdag
Zuurkoolsoep met komijnzaad en spekjes
Doordat er ook aardappel in deze soep zit, is het een volwaardige maaltijdsoep. Je kunt er eventueel nog wat (volkoren) broodjes bij serveren.
Meer zuurkool recepten vind je hier.
Vrijdag
Auberginehachee met knolselderij frieten
Zaterdag
Boerenkool tosti met Gruyère en appel
Meer winterse lunch recepten vind je hier
Zondag
Appelcake met amandel en cranberries
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.