Heerlijk al dat lekkers met Pasen, van paasbrood bij het ontbijt tot chocolade paaseitjes bij de thee. En vergeet de uitgebreide paasbrunch en het ’s avonds gezellig samen eten niet. Wij zitten er thuis nog middenin en ik geniet er enorm van.
Maar ik weet ook dat ik de rest van de week graag weer een beetje wil balansen. Zowel qua gerechten die lichter zijn en lekker veel groenten bevatten, maar ook qua inkopen. Met dat in het achterhoofd heb ik vandaag een nieuw weekmenu wat helemaal in balans is. Natuurlijk zit er nog een feestelijk gerecht in voor op deze tweede paasdag, maar daarna komt toch echt de balans waarbij ik er ook rekening mee hou dat er misschien nog wel wat kliekjes in huis zijn.
In het weekmenu vind je deze keer perfect gebakken zalm met citroen spaghetti voor deze tweede paasdag en zelfgemaakte tomatensoep met basilicum voor de dag erna waarbij je een borrelplank serveert van kliekjes die je nog over hebt van Pasen. De rest van de week eten we gezonde bami met kip en groenten, roergebakken sperziebonen met krieltjes en gremolata en kipstoof met tomaat en courgette. In het weekend maak ik een bijzonder lekker broodje met halloumi en jalapeño-sjalotspread en op zondagochtend ontbijten we met volkoren pancakes die hartstikke ‘in balans’ zijn. Geniet lekker!
Maandag (tweede paasdag)
Perfect gebakken zalm met citroen spaghetti en groene asperges
Dinsdag
Zelfgemaakte tomatensoep met basilicum & borrelplank van Pasen
Meer kliekjesrecepten vind je hier.
Woensdag
Gezonde bami met kip en groenten
Donderdag
Roergebakken sperziebonen met krieltjes en gremolata
Meer vegetarische recepten vind je hier.
Vrijdag
Kipstoof met tomaat, courgette en basilicum
Zaterdag
Broodje halloumi met jalapeño-sjalotspread
Meer lunchrecepten voor de lente vind je hier
Zondag
Volkoren pancakes met fruitcompote
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.