Officieel moet één regio nog zomervakantie krijgen, maar wij hebben onze eerste week al achter de rug. Inmiddels toeren we door Frankrijk, tijd voor wat tijd samen met ons gezin en daar keek ik enorm naar uit! En weet je waar ik ook zin in had? In al die heerlijke, zomerse gerechten met frisse smaken en zomer ingrediënten. Dat inspireerde me vandaag tot dit vrolijke weekmenu.
In het weekmenu vind je deze keer mijn capresesalade van de barbecue, Tex Mex rijstsalade met kip en knoflook nacho chips, snelle roerbak met bloemkool, kikkererwten, mango en couscous, frittata met doperwten en rucola, mosselen van de barbecue, gazpacho met tabasco en croutons en een nectarine galette met vanille. Eet lekker en geniet van de zomervakantie!
Maandag
Tex Mex dinsdag
Tex Mex rijstsalade met kip en knoflook nacho chips
Meer tex mex recepten vind je hier.
Woensdag
Roerbak met bloemkool, kikkererwten, mango en couscous
Donderdag
Frittata met doperwten en rucola
Meer recepten met doperwten vind je hier.
Vrijdag
Mosselen van de barbecue met bier
Zaterdag
Gazpacho met tabasco en knoflookcroutons
Meer gazpacho recepten vind je hier.
Zondag
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.