Peulvruchten hebben helaas nog steeds geen sexy imago. Ze gaan niet om met de burrata’s, pesto’s en halloumi’s van deze wereld en dat vind ik jammer. Want naast het feit dat peulvruchten heel erg voedzaam zijn en barstensvol plantaardige eiwitten zitten zijn ze ook nog eens multi-inzetbaar en betaalbaar. Daarom zet ik deze week de peulvruchten weer eens in het zonnetje in mijn weekmenu! Okay, ik heb niet mijn hele menu ermee gevuld, maar wel een heel groot deel om te laten zien hoeveel je ermee kunt. En dat is echt meer dan alleen hummus en falafel ;-).
In het weekmenu vind je deze keer naanpizza met broccoli en kikkererwten, Tex Mex ovenschotel, witte bonenpuree met paddenstoelen, sojasaus en cashewkruim, bonensoep met pompoen en currypasta en hoisin kip met noedels. In het weekend maken we paprikahummus voor de borrel en bakken we de open appeltaart van mijn moeder. Eet lekker!
Maandag
Naanpizza met broccoli en kikkererwten
Tex Mex dinsdag
Meer tex mex recepten vind je hier.
Woensdag
Witte bonenpuree met paddenstoelen, sojasaus en cashewkruim
Donderdag
Bonensoep met pompoen en currypasta
Meer soep recepten vind je hier.
Vrijdag
Hoisin kip met paksoi en noedels
Zaterdag
Meer smeersel recepten vind je hier
Zondag
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.