Deze week ga ik voor een lekker makkelijk weekmenu, voor een groot deel ingegeven door de drukke maand die we zelf hebben. Met de kinderen weer naar school, alle sporten die op volle toeren draaien, werk wat doorgaat en de verhuizing van mijn moeder naar haar nieuwe seniorenwoning (eindelijk bij ons ons in de buurt). In zo’n periode moet je juist gezond eten, maar moet het wel lekker makkelijk klaar zijn. Of goed voor te bereiden zijn. Daar gaat dit weekmenu zeker bij helpen!
Als tip van de week geef ik je deze week het adres voor de allerlekkerste kant-en-klaar maaltijden die je thuis kunt laten bezorgen. Laat deze vrouw maar voor je koken als je het zelf niet kunt, dan eet je zeker weten zalig.
Fijne week allemaal en eet lekker!
Maandag
Een klassieker uit de Italiaanse keuken. Deze ovenschotel maak je met gnocchi, tomaat, mozzarella en basilicum. Even de saus maken en daarna schuif je ‘m in de oven, met 25 minuten bereidingstijd ben je klaar. Serveer er nog wat geroosterd (zuurdesem)brood bij om het af te maken.
Dinsdag
Snelle curry’s zijn altijd fijn om in je kookrepertoire te hebben. Deze viscurry zit ook nog eens vol met groenten, zoals pompoen, tomaat en boerenkool (spinazie kan trouwens ook). Je hebt ‘m in 30 minuten gemaakt.
Meer makkelijke visrecepten vind je hier.
Woensdag
Fajita’s met portobello, pompoen en kruidenolie
Mijn nieuwste Tex Mex recept zit bomvol groenten (pompoen, portobello en paprika) en je hebt het binnen 30 minuten op tafel staan. De zelfgemaakte kruidenolie maakt het helemaal af.
Donderdag
Andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes
We kunnen weer aan de stamppot, toch? Deze andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes is een van mijn favorieten voor dit tussenseizoen en je hebt ‘m in 30 minuten gemaakt.
Meer snelle stamppot recepten? Hier vind je ze allemaal.
Vrijdag
Tjap tjoy zoals van de afhaalchinees, maar dan zelfgemaakt…in 30 minuten! Zo lang duurt het je ook om ‘m af te halen ;-).
Zaterdag
Broodje halloumi met jalapeño-sjalotspread
Voor het weekend heb ik een lekker lunchbroodje op het menu gezet. De pistolets beleg je met gebakken halloumi en een zelfgemaakte jalapeño-sjalotspread. Ook lekker met volkoren broodjes en deze lunch is in 20 minuten klaar.
Meer snelle lunch recepten vind je hier.
Zondag
Pruimencake met ricotta, sinaasappel en tijm
Ik eindig de week met een heerlijke cake die je maakt met de pruimen uit dit seizoen. Staat in 15 minuten in de oven en hij is zalig! Ik maak ‘m ook weleens in een rechthoekig bakblik en dan snijd ik er blokjes van die ik invries. Zo heb ik altijd iets lekkers in de vriezer voor bijzondere momenten.
Tip van de week: De lekkerste maaltijden voor als je niet zelf wilt koken
Een paar maanden geleden heb ik Marleen Kookt herontdekt. Ik ken Marleen al jaren en wist dat zij fantastische kant-en-klaar maaltijden voor thuis bereidt. Alles wat uit haar (inmiddels professionele) keuken komt zit goed in elkaar qua ingrediënten en smaakt alsof het zelfgemaakt is. Zij leverde tot voor kort alleen in een paar grote steden, maar inmiddels breidt ze gelukkig uit en kun je haar gerechten (al dan niet met abonnement) in de gehele randstad bestellen. Ik bestel nu soms ook gerechten als ik hele drukke weken heb (zoals deze week) en vind het zalig. Wat mij betreft de allerbeste tip voor als je het te druk hebt, maar wel lekker & voedzaam wilt eten.
Hier lees je alles over Marleen Kookt en als je je postcode invult, kun je gelijk zien of ze ook bij jou levert.
Tekst: Francesca