Francesca’s Weekmenu #355 – Het is herfst

Alle pompoenen verzamelen, want het is nu echt herfst! Alhoewel ik gisteren nog zonder jas buiten wandelde in de zon, maar hoe heerlijk is het als dat nog even kan. Ik geniet alweer van alle herfstige smaken en daarvan heb ik er een aantal opgenomen in het nieuwe weekmenu. Denk …

Alle pompoenen verzamelen, want het is nu echt herfst! Alhoewel ik gisteren nog zonder jas buiten wandelde in de zon, maar hoe heerlijk is het als dat nog even kan. Ik geniet alweer van alle herfstige smaken en daarvan heb ik er een aantal opgenomen in het nieuwe weekmenu. Denk aan een vegetarische curry met aubergine en pastinaak, maaltijdsoep met broccoli en paddenstoelen, hoisin kip en een traybake met pompoen. Wat mij betreft is het warme havermoutseizoen ook weer geopend, dus daarvoor heb ik een fijn ontbijtrecept opgenomen.

Als tip van de week geef ik jullie het adres van een verborgen parel in Den Haag. Een bistro vermomd als bruine kroeg waar ontzettend goed gekookt wordt en de gastvrijheid groot is.

Fijne week allemaal en eet lekker!

Maandag

Vegetarische curry met aubergine en pastinaak

Deze vegetarische curry die vol groenten zit, maak je helemaal zelf. Serveer ‘m met zilvervliesrijst voor extra vezels.

Dinsdag

Kruidige broccolisoep met paddenstoelen en pasta

Dol op maaltijdsoepen ben ik als het herfst is, deze smaakt ook de volgende dag heerlijk als lunch.

Meer maaltijdsoep recepten vind je hier.

Woensdag

Hoisin kip met paksoi en noedels

Een van de grote favorieten van mijn kinderen! Als je bruine rijstnoedels of volkoren noedels gebruikt voeg je extra vezels toe.

Donderdag

Traybake met pompoen, Honingtomaten, ricotta en chili honing

Lang leven traybakes op drukke dagen. Deze combineert herfstige pompoen, Honingtomaten (die je het hele jaar kunt eten), romige ricotta en zelfgemaakte chili honing.

Meer traybake recepten? Hier vind je ze allemaal.

Vrijdag

Kip piccata met orzo

Deze heb ik alweer een tijdje niet gemaakt, maar deze komst snel op het menu. Een echte Italiaanse klassieker.

kip piccata met orzo 1

Zaterdag

Caesar salade met miso-rozemarijn kip

Salades blijf ik het hele jaar door eten, ook als het herfst is. Maar dan vaak als lunch. Deze voedzame caesar salade met gegrilde miso-rozemarijn kip vind ik top.

Meer herfstige lunchrecepten vind je hier.

Zondag

Havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry

Ik eindig de week met een van mijn favoriete havermoutrecepten: heerlijk herfstig met de smaken van sinaasappel en kruidnagel.

Tip van de week: Verborgen bistro in de Haagse Archipelbuurt

Wanneer je de gevel bekijkt, denk je waarschijnlijk gelijk aan een bruine kroeg. De kans dat je vervolgens langs De Tapperij loopt is daarom groot. Maar vanaf nu zou ik dat niet meer doen, want De Tapperij (voorheen onder andere een jeneverschenkerij) is tegenwoordig een eetgelegenheid waar bijzonder goed gekookt wordt. Een bistro in een bruin jasje waar het binnen ontzettend sfeervol is en de gastvrijheid groot. Op de kaart vind je klassiekers als garnalenkrokjetjes, bisque en steak tartaar met friet. Maar er worden ook uitstapjes gemaakt met bijvoorbeeld buikspek met kimchi, miso en sesam. Gecombineerd met mooie wijnen en een perfect uitgevoerd crème brûlée had ik hier een geweldige ervaring tijdens de lunch. Ik ga zeker terug voor een diner, en snel ook.

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer