Als er iemand klaar is voor 2025 dan ben ik het wel. De hoeveelheid ballast die ik achter me laat is immens en ik voel me mentaal kilo’s lichter. Nu alleen nog de hormonale kilo’s die ik eraan heb gegeten de afgelopen jaren, maar daar wordt nu al aan gewerkt. Want waarom zou je wachten tot 1 januari, als je wat wilt veranderen moet je daar gelijk gaan beginnen. Mijn transitie is reeds begonnen en vanaf januari neem ik jullie daar in mee.
Maar nu eerst nog een weekmenu, de laatste van 2024 en daar heb ik weer een mooie mix van gemaakt. Met feestelijke recepten voor Oudejaarsdag en een gezonde start van het nieuwe jaar.
Fijne jaarwisseling allemaal! Dankjewel dat jullie erbij waren afgelopen jaar. Eet lekker en haal alles uit 2025.
Maandag
Boerenkoolstamppot met kerrie uien en gebakken rookworst
Hoe fijn is het om het oude jaar af te sluiten met je meest favoriete comfort food recepten. Voor mij is dat onder andere deze boerenkoolstamppot met kerrie uien en gebakken rookworst.
Dinsdag
Loaded fries met ketjap kip en gebakken uitjes
Op Oudejaarsavond serveer ik het liefst gerechten om te delen. Zoals deze loaded fries met ketjap kip en gebakken uitjes. Verder natuurlijk borrelhapjes en dit jaar bak ik ook mijn appelbeignets met frangipane.
Meer oud en nieuw recepten vind je hier.
Woensdag
Mijn tip voor Nieuwjaarsdag: maak op de laatste dag van het jaar vast je eten voor de eerste dag van het nieuwe jaar, je kunt echt geen betere start hebben! Deze gezonde lasagne is een heerlijke mix van comfort food met voedzame ingrediënten. Je kunt deze met gemak vast een dag eerder bakken en dan warm je ‘m vlak voor serveren op in de oven.
Donderdag
Zuurkoolsoep met komijnzaad en spekjes
Wat een feest aan smaken. Het lichtzure van de zuurkool gecombineerd met het aardse peperige van het komijnzaad, de romige smaak van de aardappel en afgetopt met zoute, krokante spekjes. Serveer er volkoren kaastosti’s bij om de maaltijd af te maken.
Meer maaltijdsoep recepten vind je hier.
Vrijdag
Surinaams gehakt met broccoli en rijst
Vandaag maak ik mijn kinderen dolgelukkig, want dit is een van hun favoriete gerechten. Voor hen serveer ik het met witte rijst en ik eet het met zilvervliesrijst en nog wat extra groenten erbij zoals een salade.
Zaterdag
Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie
Ik ben dol op paddenstoelen in dit seizoen en als je deze goed op hoog vuur bakt en combineert met romige hangop en crispy chili olie heb je een geweldige lunch te pakken. Serveer er wat geroosterd zuurdesembrood bij.
Zondag
Gebakken havermout met amandel en rood fruit
Voor ons is dit de laatste dag van de kerstvakantie. Dus een mooi moment om een gezond ontbijt te preppen waar ik 2 tot 3 dagen van kan eten. Deze gebakken havermout is daarvoor top.
Meer gezonde ontbijtrecepten vind je hier.
Tekst: Francesca