Wanneer je winterse kost hoort, denk je wellicht direct aan zware, voedzame maaltijden. Maar in mijn keuken is dat zeker niet het geval. Mijn winterse kost wordt gemaakt van aardse seizoensgroenten, verwarmende specerijen en hoeft echt niet altijd zwaar op de maag te vallen. Zo heb ik een winterse caprese ooit bedacht en maak ik een traybake met spruitjes, kip en oestersaus wat echt winters comfort food is. Deze week zet ik ook mijn erwtensoep in het weekmenu. Een feestje om de week mee af te sluiten.
Fijne week en eet lekker! Liefs, Francesca
Maandag
Fajita’s met pompoen, portobello en kruidenolie
Deze fajita’s met portobello en pompoen zitten bomvol groenten, zijn kruidig en als je ze combineert met volkoren wraps heb je een heerlijk gezonde maaltijd te pakken die perfect past in dit winterse seizoen.
Dinsdag
Ovenschotel met kabeljauw, garnalen en broccoli
Puur comfort food, dat is deze ovenschotel met kabeljauw, garnalen en broccoli en daarom heb ik ‘m in het weekmenu gezet. Je combineert de vis en groenten met puree en kaas en dat maakt het gerecht ontzettend romig en smaakvol.
Meer winterse visrecepten vind je hier.
Woensdag
Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus
Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Ik combineerde het vervolgens met kipgehakt en krieltjes en zo werd het een volwaardige maaltijd.
Donderdag
Vegetarische curry met aubergine en pastinaak
Als ik een avondmaaltijd met veel groenten wil voorschotelen aan mijn mannen is curry vaak een goed idee. Zoals deze curry met aubergine, pastinaak, linzen en korianderolie. Hartstikke voedzaam en iedereen vind ‘m lekker. Serveer ‘m gerust met zilvervliesrijst.
Meer winterse curry recepten vind je hier.
Vrijdag
Ik maak onze erwtensoep altijd met runderschenkel en serveer de soep daarna met stukjes uitgebakken rookworst. Als er iets bij de winter past, is het deze soep wel!
Zaterdag
Winter caprese met biet en oregano
Vandaag lunchen we met een caprese, maar dan wel met een winterse versie. Deze maakte ik met biet, gedroogde tomaat en oregano. Lekker met geroosterde zuurdesembrood erbij die je even hebt ingesmeerd met olijfolie en wat knoflook.
Zondag
Als er iets winter schreeuwt dan is het wel deze havermout met pompoen! Ik voegde ook nog wat warme specerijen en amandel toe. Wat een feest om hiermee te ontbijten als havermoutliefhebber.
Meer winterse ontbijtrecepten vind je hier.
Tekst: Francesca