Voor het verwerken van kliekjes groenten of aardappels maak ik regelmatig een frittata. Door deze op te bakken en te combineren met ei heb je heel snel een voedzaam gerecht op tafel staan waar iedereen van kan eten. Kliekjes daarvan zijn trouwens de volgende ook heerlijk als lunch. Deze frittata met doperwten en rucola smaakte ook koud, zo uit de koelkast, heerlijk!
Heb je een ovenbestendige koekenpan? Zet deze dan na het bakken in de oven zodat de frittata sneller gaart of gebruik een ingevette ovenschaal of quichevorm (wel even bekleden met bakpapier om lekken tegen te gaan) waar je de de aardappels, groenten en ei in mengt.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- 450 gr voorgegaarde aardappelblokjes
- 8 eieren
- 1 el dijonmosterd
- zout
- zwarte peper
- 300 gr doperwten, vers of diepvries
- 50 gr rucola, fijngehakt
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit een koeken- of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 2 el bakolie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 6 minuten mee.
- Klop de eieren los met de mosterd en een flinke snuf zout en peper.
- Roer de doperwten en rucola door de aardappelblokjes en schenk het ei-mengsel erover. Zet de pan (mits hittebestendig) in de oven of gebruik een ingevette ovenschaal of quichevorm. Bak 20 minuten en snijd de frittata met doperwten en rucola in punten.
- Serveer er eventueel een frisse salade of knapperig brood met olijfolie of boter bij.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 15 minuten + Oven: 20 minuten.
Recept & fotografie: Francesca