Eens in de paar weken wil The Mr. deze garnalen in masala eten. Hij kijkt me op zo’n moment liefjes aan en zegt “ik heb zin in garnalen”. Vervolgens ontdooi ik een zak garnalen uit de diepvries of wandel naar de visboer voor een verse lading. De pan gaat op het vuur en ons huis vult zich met de heerlijke geur van masala. Dit is pure verwennerij en is niet eens complex of duurt onwijs lang. Je moet alleen het recept kennen. En van garnalen houden.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 grote ui of 2 kleine uien
– 4 teentjes knoflook
– 750gr stevigkokende aardappels
– zonnebloemolie
– snuf zwarte peper
– 2 kleine maggiblokjes
– 1/2tl piment
– 2el masala
– 2tl kurkuma
– 750gr garnalen (van die grote, gepeld en schoongemaakt is wel makkelijk)
– optioneel: adjuma of madame jeanette peper
Wat je gaat doen
Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd in grove blokjes.
Pak een grote wok waar straks alles in past en zet deze op het vuur. Schenk er een scheutje zonnebloemolie in en bak de garnalen rondom aan tot ze roze gaan zien en een goudbruin randje krijgen. Schep daarna uit de pan.
Fruit de ui en knoflook een minuut. Doe de snuf zwarte peper, 2 maggiblokjes, piment, masala en kurkuma erbij en bak nog een minuutje of 2 door terwijl je blijft roeren. Als het mengsel te droog wordt, kun je er een eetlepel water doorroeren.
Schep de blokjes aardappel erdoor en bak nog een minuut mee. Schenk er water bij tot ongeveer halverwege en leg optioneel een peper erin. Als je echt van peper houdt, kun je deze natuurlijk in stukjes snijden en al eerder meebakken met de ui en garnalen.
Laat dit 30 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer daarna de garnalen erdoor en laat nog 5 minuten stoven. Serveer met (zilvervlies)rijst en gebakken snijbonen. Of iedere andere groene groente die je er lekker bij lijkt, denk bijvoorbeeld aan spinazie, broccoli of bimi.
Oh, en nog even over die garnalen. Mijn Mr. laat de garnalen altijd 30 – 40 minuten stoven in de saus. Ze worden daar niet droog van, maar juist heel zacht. De structuur van het vlees verandert daardoor. Ik hou zelf meer van een garnaal met een bite en besloot daarom om het zo te doen in dit recept. Maar beide opties zijn mogelijk!