5 van 1 stem

Gebakken havermout met amandel en rood fruit

35 minuten
Ontbijt
Gezond

Sinds ik mijn voedingspatroon heb omgegooid en iedere ochtend start met een voedzaam ontbijt heb ik aardig wat ontbijtrecepten uitgeprobeerd. Want ik hou echt van lekker ontbijten ;-). Een van mijn succesrecepten is deze gebakken havermout met amandel en rood fruit. Boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten en smaakt heerlijk. …

Sinds ik mijn voedingspatroon heb omgegooid en iedere ochtend start met een voedzaam ontbijt heb ik aardig wat ontbijtrecepten uitgeprobeerd. Want ik hou echt van lekker ontbijten ;-). Een van mijn succesrecepten is deze gebakken havermout met amandel en rood fruit. Boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten en smaakt heerlijk. Zo wordt ontbijten echt een feest.

Meestal maak ik deze gebakken havermout op zondagochtend of alvast in de avond en daarna kan ik er nog 2 werkdagen mee ontbijten. Je kunt ook een dubbele portie maken en dan vries je een deel in. Dat kan allemaal prima. En varieer gerust met fruitsoorten of voeg eens chiazaad toe voor nog meer vezels. Al mijn tips, ook over mijn favoriete eiwitpoeder, heb ik in de notities opgenomen.

Kom, we gaan eens even goed ontbijten!

 Nog meer ontbijtinspiratie met havermout? Hier vind je al mijn recepten.

Ingrediënten

  • 2 tl amandelpasta (deze zou je er ook uit kunnen laten)
  • 180 gr amandeldrink ongezoet
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gr havermout
  • 30 gr eiwitpoeder vanille (zie de notities voor mijn tip)
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr frambozen
  • 50 gr blauwe bessen
  • 15 gr amandelschaafsel
  • serveersuggestie: schep 2 eetlepels Griekse yoghurt bovenop je portie en strooi er nog een snufje kaneel of pumpkin spice specerijen over

Ook nodig

  • ovenschaaltje van circa 20×15 cm
  • oven

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je ovenschaaltje licht in met olijfolie.
  • Pak een grote kom en roer hierin de amandelpasta los in een beetje amandeldrink. Voeg daarna de rest van de amandeldrink en het vanille extract toe.
  • Voeg de havermout en eiwitpoeder toe en zeef de bakpoeder erboven. Roer alles door elkaar.
  • Verdeel de frambozen en bessen over de bodem van je ovenschaaltje en spatel het havermoutmengsel er gelijkmatig overheen. Strooi als laatste het amandelschaafsel erover.
  • Zet het ovenschaaltje voor 25 – 30 minuten in het midden van de oven tot de kern gaar is en de bovenkant mooi begint te bruinen. Laat afkoelen tot lauwwarm voordat je gaat ontbijten.
  • Serveer optioneel met 2 eetlepels Griekse yoghurt en kaneel of pumpkin spice. En geniet van je heerlijke ontbijt!

Notities

  • Met dit recept maak je een ontbijt voor 2 personen of je ontbijt er met 1 persoon 2 dagen van.
  • Ik eet altijd de helft ervan als ontbijt. De overige helft bewaar ik in de koelkast en dat warm ik de volgende dag even op tot lauwwarm. Dit kan in de magnetron of oven (100 graden).
  • Je kunt hier vers of diepvriesfruit voor gebruiken. En varieer gerust met soorten fruit. Zo gebruik ik ook nog wel eens appel en blauwe bessen en voeg dan ook nog een snufje kaneel toe.
  • Mijn favoriete eiwitpoeder is de Whey Milkshake Vanille van Upfront. Zit goed in elkaar qua ingrediënten, is heel romig en smaakt bijzonder lekker. Ze hebben ook een vegan variant in hun collectie, die heb ik alleen zelf nog niet geproefd. Dus daar heb ik geen mening over.
  • Meer vezels toevoegen? Voeg dan nog 1 eetlepel chiazaad en nog 20 ml extra amandeldrink toe aan je beslag.
  • Bereiding: 5 minuten + Oven: 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer