5 van 1 stem

Gegrilde asperges met aardappel, ei en vinaigrette

30 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Ik eet ze nog steeds bijna iedere week, die heerlijke witte asperges. In de meeste gevallen kook ik ze, maar ook roergebakken en gegrilde asperges vind ik fantastisch. Zoals deze gegrilde asperges met aardappel, ei en vinaigrette. Zo simpel, maar geweldig van smaak. Precies waar ik van hou. Ik hoop …

Ik eet ze nog steeds bijna iedere week, die heerlijke witte asperges. In de meeste gevallen kook ik ze, maar ook roergebakken en gegrilde asperges vind ik fantastisch. Zoals deze gegrilde asperges met aardappel, ei en vinaigrette. Zo simpel, maar geweldig van smaak. Precies waar ik van hou. Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als wij deden.

Ingrediënten

  • 800 gr vastkokende aardappels, geschild
  • zout
  • bakolijfolie
  • 1 kg witte asperges, geschild en onderkanten verwijderd
  • 4 eieren
  • appel-ciderazijn
  • olijfolie extra vergine
  • zwarte peper
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • 75 gr waterkers
  • serveer erbij: stokbrood of toast met gezouten roomboter

Aan de slag!

  • Halveer de aardappels en kook ze 16 minuten in een bodempje gezouten water met de deksel schuin op de pan. Giet af en schep terug in de pan om droog te stomen met de deksel erop.
  • Verhit een grillpan en vet licht in met bakolijfolie. Grill de asperges 6 - 8 minuten tot ze lichtbruine streepjes krijgen. Keer ze regelmatig om. Bij een kilo asperges doe je dat in twee delen, omdat het anders niet past. Of je gebruikt twee grillpannen, als je er twee hebt. De eerste batch gegrilde asperges houd je warm in een voorverwarmde oven van 100 graden of op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
  • Tip: Asperges grillen kan ook op de barbecue! Ik doe dat het liefst met direct vuur op 180 graden.
  • Kook in de tussentijd de eieren zacht in 5 minuten (7 minuten als de eieren koud zijn). Laat daarna schrikken in koud water.
  • Klop een vinaigrette van 2 eetlepel sappel-ciderazijn, 6 eetlepels olijfolie extra vergine, snuf zout en peper. Roer daarna de bieslook erdoor.
  • Verdeel de waterkers, aardappels en gegrilde asperges op een schaal of 4 borden. Verdeel de helft van de vinaigrette hierover. Pel en halveer de eieren en leg ze ertussen. Garneer met een snufje zwarte peper en serveer. De rest van de vinaigrette zet je op tafel voor de liefhebbers. Serveer met stokbrood of toast naar eigen wens.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 30 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer