4.50 van 4 stemmen

Gegrilde kip met paksoi en nasi van de barbecue

1 uur
Hoofdgerecht
Barbecue

Jullie vragen mij regelmatig wat het recept is voor onze nasi van de barbecue en vandaag ga ik jullie dan ein-de-lijk vertellen hoe wij dat maken :-). Maar niet alleen de nasi, nee ik maak er gelijk een complete maaltijd van die je heerlijk buiten op de barbecue kunt bereiden! …

Jullie vragen mij regelmatig wat het recept is voor onze nasi van de barbecue en vandaag ga ik jullie dan ein-de-lijk vertellen hoe wij dat maken :-). Maar niet alleen de nasi, nee ik maak er gelijk een complete maaltijd van die je heerlijk buiten op de barbecue kunt bereiden! Met gegrilde kippendijen en paksoi die de nasi helemaal afmaken.

Om de nasi van de barbecue te maken hoef je alleen vooraf de basmatirijst te koken en te laten afkoelen. Liefst een dag van tevoren, want gekookte rijst uit de koelkast is perfect voor je nasi. Verder snijd je alles en de bereiding doe je volledig op de barbecue.

Voor dit soort gerechten hebben wij een grote stalen pan bij de toko gekocht. Deze kan de vlammen van de barbecue goed aan en geleidt snel. Zorg er wel voor dat de keteltemperatuur van de barbecue niet te hoog staat. Zo’n 160 graden is ideaal voor deze gegrilde kip met paksoi en nasi van de barbecue. Geniet ervan!

Meer gezinsfavorieten van de barbecue? Maak dan eens dit broodje kipburger met frietjes en tomatensalade of deze surf & turf spiesen met auberginedip en naan.

Ingrediënten

  • 300 gr basmatirijst
  • 400 gr kippendijen
  • 1 tl knoflookpuree (of 1 tl fijngehakte knoflook)
  • 1 tl gemberpuree (of 1 cm fijngehakte gember)
  • sojasaus
  • ketjap
  • rijstazijn
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 stronk paksoi
  • plantaardige olie
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl trassie
  • 200 gr doperwten (diepvries is prima)
  • vissaus
  • Alle ingrediënten voor de lekkerste BBQ gerechten vind je natuurlijk bij PLUS! Zo ook voor deze nasi van de barbecue.

Ook nodig

  • barbecue met rooster
  • vuurbestendige grote pan (zie intro voor meer uitleg)

Aan de slag!

  • Kook (eerder op de dag of de dag ervoor) 300 gr basmatirijst en laat volledig afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Halveer 400 gr kippendijen en meng ze in een schaal goed met 1 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree, 1 el sojasaus, 1 el ketjap, 1 el rijstazijn, snuf zout en zwarte peper. Laat minimaal 15 minuten gekoeld marineren.
  • Steek de BBQ aan en verhit tot 180 graden.
  • Snijd de groene bladeren van 1 stronk paksoi en hak fijn. Besprenkel de hele witte stronk met olie en een snuf zout.
  • Hak 3 stengels lente-ui in dunne ringetjes, het witte en groene deel apart. Snipper ook 1 sjalot, 2 teentjes knoflook en 1 rode peper.
  • Gril de kippendijen om en om gaar op een rooster en leg ook de witte stronk paksoi erop. Draai die steeds een kwartslag tot de paksoi bruine strepen krijgt. Haal de kip eraf, snijd in reepjes en dek af. De paksoi hak je in grove stukken.
  • Verlaag de keteltemperatuur naar 160 graden en zet een grote hittebestendige pan op het rooster. Fruit de sjalot en het witte deel van de lente-ui in een royale scheut olie met zout. Bak de knoflook, rode peper, 1 el tomatenpuree en 1 tl trassie 2 minuten mee. Roer het witte deel van de paksoi en 200 gr doperwten erdoor voor 1 minuut. Nu gaat de gekookte rijst erbij met 1 el ketjap, 1 el sojasaus en 1 el vissaus en het groene deel van de paksoi. Goed mengen en meebakken. Proef en voeg naar wens extra sojasaus, vissaus of peper toe.
  • Serveer de nasi met bovenop de reepjes gegrilde kip en garneer met de groene ringetjes lente-ui en eventueel nog wat fijngehakte rode peper. Eet smakelijk!

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Voorbereiding: 20 minuten + afkoelen
  • Bereiding: 40 minuten

Recept & fotografie: Francesca

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met PLUS. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer