Deze romige geitenkaasdip maak je in een handomdraai en smaakt heerlijk bij de borrel of als start van een feestelijk diner in combinatie met deze zelfgemaakte glühwein.
Voor de dip combineer ik geitenkaas met ricotta als basis en daar gaat nog wat Parmezaanse kaas, honing, sinaasappel en zwarte peper bij. De keukenmachine of de staafmixer doet de rest van het werk! De topping van pistache, cranberry, dadel en rozemarijn maakt de dip helemaal af.
Meer recepten met geitenkaas? Hier vind je ze allemaal.
Ingrediënten
- 200 gr milde geitenkaas
- 250 gr ricotta
- 10 gr geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- honing
- 1 bio sinaasappel
- zwarte peper
- 2 medjoul dadels, fijngehakt
- 1 el gedroogde cranberry’s, grof gehakt
- 2 el pistachenoten, grof gehakt
- 1 tl fijngehakte rozemarijn
- fleur de sel (of zeezout)
- 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
- serveer erbij: stokbrood en/of crackers
Ook nodig
- keukenmachine of staafmixer icm hoge maatbeker
- feestelijk groot bord
Aan de slag!
- Meng de 200 gr milde geitenkaas, 250 gr ricotta en 10 gr geraspte Parmezaanse kaas in je keukenmachine (of hoge maatbeker) en voeg daar 2 tl olijfolie, 2 tl honing en 1 tl sinaasappelsap aan toe. Laat de keukenmachine (of staafmixer) draaien tot je een mooie romige dip hebt. Proef en voeg eventueel extra sinaasappelsap toe als je ‘m nog wat frisser wilt. Breng verder op smaak met zwarte peper.
- Meng de 2 fijngehakte dadels, 1 el gedroogde cranberry’s, 1 el gehakte pistachenoten, 1 tl fijngehakte rozemarijn en 1 el sinaasappelsap in een kommetje. Laat 10 minuten staan.
- Spreid de geitenkaasdip op een groot bord uit met de bolle kant van een lepel. Garneer gelijkmatig met je pistachemengsel en een snufje fleur de sel. Rasp als laatste wat sinaasappelschil erover en besprenkel met druppeltjes olijfolie en sinaasappelsap. De verse tijmblaadjes gaan er als laatste over.
- Serveer de geitenkaasdip met stokbrood en/of crackers.
Notities
- Met dit recept maak je een hapje voor 4 tot 6 personen.
- De geitenkaasdip kun je volledig voorbereiden. Vlak voor serveren maak je het bord op en garneer je de dip met alle toppings. Laat de dip eerst op kamertemperatuur komen voordat je ‘m serveert.
- Bereiding: 20 minuten
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious