Door de ingrediënten van de tomatensalsa eerst te roosteren, krijgt de salsa een heerlijke diepe smaak. En dat in combinatie met de gegrilde kipfilet is een zalige combinatie.
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 kipfilets
2 takjes verse tijm
klein bosje rucola
400gr pomodori tomaten
1 rode peper
1 ui
4 teentjes knoflook
1 bosje basilicum
1tl suiker
1 limoen
olijfolie
zeezout
zwarte peper
Wat je gaat doen:
Snijd de kipfilets in de lengte door midden zodat je mooie dunne filets hebt. Rasp de helft van de limoen en pers deze daarna uit. Hak 2 teentjes knoflook fijn en meng deze met de limoenrasp, blaadjes tijm, peper, zout en olijfolie tot een marinade. Smeer hiermee de kipfilets in en laat deze minimaal een uur marineren.
De ingrediënten voor de salsa ga je eerst grillen. Dit kan in de grillpan of eventueel in de oven. Grill de tomaten (heel), rode peper (eerst halveren en zaadjes verwijderen) en de ui (eerst halveren) totdat de tomaten en peper bruine velletjes krijgen die wat loslaten.Â
Neem een keukenmachine en hak hierin eerst de rode peper, ui en 2 teentjes knoflook. Voeg daarna de tomaten toe en meng totdat het een grove salsa is.Â
Snijd de blaadjes basilicum fijn en voeg deze al roerende toe aan de salsa. Breng de salsa op smaak met suiker, limoensap, peper en zout.Â
Grill de kipfilets na het marineren in de grillpan totdat ze gaar zijn.Â
Voor het serveren leg je een hoopje rucola op het bord. Eventueel kun je hier nog wat stukjes komkommer (zonder schil) aan toevoegen. Hierop leg je de gegrilde kipfilet waar je de tomatensalsa overheen sprenkelt. De salsa die overblijft kun je er nog apart bij serveren.Â
Dit gerecht combineert heel lekker met aardappels uit de oven met wat knoflook, grof zeezout, rozemarijn en olijfolie.