Geroosterde ananas met vanilleroom

In de categorie desserts is deze geroosterde ananas met vanilleroom voor mij een van de grootste verwennerijen. Het heeft niets met gezond eten te maken, maar je wordt er wel gelukkig van. Een ananas die even geroosterd is en nog warm van binnen is ultiem genieten. En ook nog eens …

In de categorie desserts is deze geroosterde ananas met vanilleroom voor mij een van de grootste verwennerijen. Het heeft niets met gezond eten te maken, maar je wordt er wel gelukkig van. Een ananas die even geroosterd is en nog warm van binnen is ultiem genieten. En ook nog eens heel makkelijk te maken. Je kunt de ananas in een grillpan of op de BBQ roosteren. De vanilleroom maak je van tevoren en het ijs haal je uit de diepvries. Comfort dessert pur sang en je tovert het in een handomdraai op tafel.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 100ml slagroom
– 1tl vanille essence of pasta (ik gebruik altijd Madagaskar vanille, in dit artikel lees je er meer over)
– 2el suiker
– 1/2 ananas
– 2el (goede kwaliteit) honing
– 4 bolletjes vanille-ijs
– 1el fijngehakte munt
– stukje extra pure chocolade om te raspen

Wat je gaat doen

Klop de slagroom lobbig met de vanille en suiker. Lobbig wil zeggen dat het nog iets vloeibaar blijft, zit tussen ongeklopte en stevig geklopte slagroom in. Zet de vanilleroom afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Snijd de halve ananas in 8 dikke langwerpige plakken en bestrijk ze met de honing aan alle kanten. Het is het handigste om dit met een kwastje te doen. Grill de ananas vervolgens in een grillpan of op de BBQ. In ongeveer 2 minuten per kant krijgt de ananas een goudbruin geroosterd velletje.

Zet 4 bordjes klaar en leg op ieder bord 2 stukken ananas. Schep er een lepel vanilleroom bij en een bolletje vanille-ijs. Strooi de munt erover, rasp er à la minute wat pure chocolade over en serveer direct.

Geroosterde ananas met vanilleroom_2

Die andere helft van de ananas kun je natuurlijk de volgende dag zo opeten. Of je maakt er een havermout ontbijt van, ontbijttaartjes of gebruikt het voor homemade ananas sorbetijs.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer