Wanneer je geen tijd hebt om een ‘echte’ curry te maken moet je maar slim zijn en een snelle variatie bedenken. Dat dacht ik onlangs op een drukke woensdag-mamadag en toen ontstond deze geroosterde curry met warmgerookte zalm. De groenten roosterde ik met curry specerijen en de warmgerookte zalm kocht ik bij mijn visboer. Deze hoefde ik alleen nog maar even op te warmen in de oven en toen was het gerecht al klaar! Effectief stond ik maar 15 minuten in de keuken en de oven deed de rest van het werk.
Dit gerecht kun je trouwens ook makkelijk vegetarisch maken door de zalm te vervangen door groenteballetjes of andere vleesvervangers. Of je voegt wat meer zoete aardappels of groenten toe en dan is je maaltijd ook compleet.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el curry madras specerijen (of andere curry specerijen)
- zeezout
- 600 gr zoete aardappels, schoongeboend
- 2 maïskolven, voorgekookt
- 400 g bloemkool, in roosjes
- 2 paprika’s (kleur naar keuze), in grove stukken
- 1 rode ui, in grove stukken
- 3 teentjes knoflook, geplet
- 4 moten (300 – 400 gr) warmgerookte zalm
Wat je gaat doen
Bereiding: 15 minuten + Oven: 30 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Roer in een kommetje de olie, curry specerijen en een flinke snuf zout door elkaar.
3. Snijd de zoete aardappels met schil en al in stukjes. Snijd de maïs van de kolven af met een scherp mes.
4. Meng de zoete aardappels, maïs, bloemkool, paprika, rode ui, knoflook en specerijen op het bakblik goed door elkaar. Verdeel daarna gelijkmatig over het bakblik. Zet in de oven en rooster 30 minuten, schep halverwege om.
5. Leg de laatste 5 minuten de zalm in de oven om kort mee te verwarmen. Serveer de geroosterde curry samen met een zalmmoot.
Recept & fotografie: Francesca