Courgette is een heerlijke groente om te vullen. En daarvoor kun je echt van alles gebruiken. Ik maak het graag omdat mijn kinderen courgette zo lekkerder vinden en ongemerkt krijgen ze zo extra veel groenten binnen. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke gevulde courgette met couscous, doperwten en feta. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak.
Ingrediënten
- 100 gr volkoren couscous
- 2 courgettes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 kleine sjalotten, gesnipperd
- bakolijfolie
- 100 gr doperwten, vers of diepvries
- 100 gr cherrytomaten, gehalveerd
- 1 zakje specerijenmengeling Napoli van Verstegen, of gebruik gedroogde oregano of Italiaanse kruidenmix
- zout
- zwarte peper
- 100 gr feta, verkruimeld
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar waar 4 halve courgettes naast elkaar in passen.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit, hak dit grof en zet apart in een bakje.
- Verhit een hapjespan en fruit de knoflook en sjalot in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de doperwten toe en roerbak 3 minuten mee. Roer het vruchtvlees van de courgette, de cherrytomaten en 1 eetlepel van de Napoli specerijen erdoor, bak kort mee. Roer de couscous erdoor, proef en breng verder op smaak met zout en peper.
- Leg de courgettes in het bakblik en vul ze met het groentemengsel. Bak dit 15 minuten in de oven.
- Tip voorkant: Heb je vulling over? Eet dit de volgende dag in een wrap, of op een cracker, met wat feta als lunch.
- Haal het bakblik met de gevulde courgette uit de oven, garneer de courgettes met de feta en serveer.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 25 minuten + Oven: 15 minuten.
Kijk hier voor meer recepten met courgette.
Recept & fotografie: Francesca