Salie, wat een heerlijk kruid. Ik kan er enorm van genieten. Alleen al in een simpele pasta met een saus van boter. Maar met salie kun je nog veel meer. Maak er bijvoorbeeld eens deze gevulde kiprolletjes met doperwten, salie en roomsaus mee.
Ingrediënten
- 4 kippendijen of kipfilets, plat geslagen of open gesneden zodat de dijen en filets platter worden
- zout
- peper
- 2 tl gedroogde oregano
- 8 blaadjes salie + extra
- bakolijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 wortel, in blokjes
- 200 gr kastanjechampignons, in plakjes
- 200 ml slagroom
- 200 gr doperwten, diepvries of vers
- serveer erbij: aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn
Ook nodig
- keukengaren of houten prikkertjes
Aan de slag!
35 minuten
- Bestrooi 1 zijde van de kippendijen of kipfilets met zout, peper en oregano. Leg 2 blaadjes salie op iedere filet en rol op. Bind vast met keukengaren of houten stokjes. Bestrooi de buitenkant ook met peper en zout.
- Verhit een braadpan en braad de kiprolletjes rondom goed bruin aan in een scheutje bakolijfolie. Schep daarna uit de pan.
- Fruit daarna de rode ui en wortel voor 5 minuten in het bakvet met een snufje zout. Schep de champignons erdoor en bak mee tot ze net gaan slinken.
- Zet het vuur lager en doe de kiprolletjes terug in de pan. Schenk de room erbij met nog een snufje zout en peper. Laat 20 minuten rustig pruttelen met de deksel half op de ban. Draai de rolletjes af en toe om. Voeg na 10 minuten de doperwten toe als ze vers zijn of na 15 minuten als ze uit de vriezer komen.
- Serveer met fijngehakte salie en een bijgerecht naar keuze.
Notities
- Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
- Lekker met geroosterde aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn.
- Bereiding: 35 minuten
Recept: Francesca, Foto: Shutterstock