Paprika’s zijn geweldig om te vullen voor de avondmaaltijd. En zo’n ‘bakje’ zorgt er gelijk voor dat je ook weer wat extra groente binnen krijgt. Normaal gesproken vul ik ze graag met gehakt, maar in dit gerecht heb ik gekozen voor vis en couscous. Deze gevulde paprika’s zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens voedzaam.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 200 gr couscous
- 1 stronk (circa 500 gr) broccoli
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- plantaardige olie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- optioneel: verse rode peper, fijngehakt, of gemalen chilipoeder
- 350 gr garnalen, schoongemaakt en gepeld (vers of diepvries, dan wel eerst ontdooien)
- zeezout
- witte peper
- 4 paprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
- 50 gr panko (Japans broodkruim)
- 4 takjes platte peterselie, blaadjes grofgehakt
Wat je gaat doen
Bereiding: 30 minuten / Oven: 20 minuten
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
-
Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Blancheer de roosjes broccoli 2 minuten in een pan met kokend water. Giet af en spoel na met koud water.
-
Verhit een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten in 2 el olie. Voeg de roosjes broccoli toe samen met het gerookte paprikapoeder en eventueel de rode peper of chilipoeder. Roerbak nog 1 minuut. Schep als laatste de garnalen erdoor en roerbak totdat de garnalen roze zijn geworden, zet het vuur uit. Roer de couscous erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-
Leg de halve paprika’s in de schaal en vul deze met het broccoli-garnalenmengsel. Bestrooi met panko.
-
Zet de schaal 20 minuten in de oven. Dek tussentijds af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
-
Bestrooi de gevulde paprika’s met peterselie en serveer.
Recept & fotografie: Francesca