Doordeweeks heb ik niet altijd tijd om zelf een boemboe te maken. Gelukkig is de boemboe sajoer bloemkool van Go-Tan erg lekker. Ik maakte er gevulde puntpaprika’s met bloemkoolcurry en couscous mee. Iedereen heeft ervan zitten smullen.
Wat je nodig hebt
– 1 bloemkool
– 1 pakje Go-Tan boemboe sajoer bloemkool
– 250gr couscous
– 1el olijfolie
– zout
– 1el gehakte platte peterselie
– 4 rode puntpaprika’s
– 100gr feta
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Snijd de bloemkool in roosjes.
2. Meng het pakje boemboe met water volgens de aanwijzing op de verpakking in een hapjespan. Voeg de roosjes bloemkool toe, roer goed door en laat 20 minuten op laag vuur pruttelen. Schep af en toe even om.
3. In de tussentijd meng je de couscous met kokend water, volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat deze even staan en roer er daarna olijfolie, een snufje zout en de gehakte platte peterselie door.
4. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg op ieder bord 2 halve paprika’s.
5. Als de bloemkool gaar is, schep je de couscous erdoor. Vul de halve paprika’s met het bloemkool-couscous mengsel en verkruimel de feta erover. Garneer met een beetje peterselie en serveer.
Tip: platte peterselie en feta over? Gebruik deze de volgende dag voor een salade.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.