Kinderen zijn gek op chocoladekoekjes! Maar die zijn niet altijd even gezond. Maar daar is wat aan te doen. Maak bijvoorbeeld eens deze ‘gezonde’ chocoladekoekjes. Ze zijn niet volledig gezond, want er zit nog wel poedersuiker in. Maar de gluten en boter zijn er helemaal uit. En door gebruik te maken van extra pure chocolade (meer dan 77% cacao en geen toegevoegde suikers) ben je ook al een stuk gezonder bezig.
En dan het leukste van deze koekjes, kids vinden ze te gek om te maken! En om te eten 😉
Wat je nodig hebt voor 12-16 koekjes
– 200g + 75g extra pure chocolade
– 3 grote eiwitten, op kamertemperatuur
– 250gr poedersuiker+ nog wat extra om doorheen te rollen
– 60gr ongezoet cacaopoeder
– 10gr maïzena
– een klein snufje zout
Wat je gaat doen
Smelt de 200gr chocolade au bain marie en laat afkoelen. Hak de 75gr chocolade tot stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 1 groot of 2 kleinere bakblikken met bakpapier.
Splits de eieren en doe de eiwitten in een bak. Klop deze daarna stijf met een mixer. Niet volledig stijf, het mag nog net een beetje zacht zijn. Voeg daarna beetje bij beetje 125gr van de poedersuiker toe tot een glanzende crème.
Meng in een andere bak de 125gr poedersuiker met de cacao, maizena en zout goed door elkaar. Roer dit vervolgens langzaam door het eiwit. Roer daarna de gesmolten chocolade erdoor. Dit wordt een vrij compacte massa, laat je hierdoor niet afschrikken. En help je kindje om het goed door te roeren, want dat krijgen ze zelf waarschijnlijk niet voor elkaar 😉 Als laatste roer je de gehakte chocolade erdoor.
Zet een bord met poedersuiker klaar. Roer kleine bolletjes van het beslag, rol deze door de poedersuiker en plet ze daarna iets met je handpalm tot een koekje. Leg deze koekjes met wat ruimte ertussen op het bakpapier.
Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven totdat de bovenkant is gebarsten en laat daarna afkoelen. Enjoy!
Thanks Baked Louie’s voor de inspiratie!