277 resultaten

Salade met aardbeien, gerookte kip en sinaasappel

Deze salade met aardbeien, gerookte kip, cashewnoten en sinaasappeldressing maakt mijn oom altijd wanneer wij met de hele familie samen komen in de zomer. Vaak is dat voor zijn verjaardag, dit jaar zit hij lekker in Frankrijk en moet ik de salade missen. Dus maakte ik ‘m zelf! Mijn oom

Zoete aardappel pannenkoeken met wortel en rozijnen

Toen ik de ‘opdracht’ van Francesca kreeg om een Mag ik nog een hapje?-recept te bedenken, dacht ik direct aan pannenkoeken. Ik kan me niet herinneren dat er vroeger ooit weleens een kindje uit de klas geen pannenkoeken lustte. Tijdens de vele keren dat ik in Oostenrijk met mijn skiklasje

Bewust eten? Met deze 40 recepten help ik je op weg

Net even wat meer groente en fruit, minder vlees, meer voedingsvezels en goede vetten. Dat waren mijn uitgangspunten voor de maand januari waarin ik bewuster wilde eten. Geen overdreven gedoe, gewoon simpele aanpassingen in je voedingspatroon waardoor je structureel beter gaat eten. Alle oliebollen de deur uit Ik ging afgelopen

Thaise kipsalade

Wie denkt dat ik geen salades eet in de winter, heeft het mis. Vaak voeg ik er in de koude maanden wel ingrediënten aan toe die de smaak rijker en warmer maakt. Zoals chili, bonen of pompoen. Of lauwwarme pindasaus, in het geval van deze Thaise kipsalade. Met als resultaat

Cottage cheese ontbijt met granola en fruit

Vandaag heb ik een heel fijn recept voor een cottage cheese ontbijt met granola en fruit voor jullie. Het is niet echt een recept, maar meer een samenstelling van lekkere dingen die samen zorgen voor een zalig ontbijt. Eigenlijk mag je het geen ontbijt meer noemen, het is meer een

Geroosterde mais met feta en koriander

We hebben een nieuwe verslaving thuis: geroosterde mais uit de oven. Meestal bereid ik de maiskolven heel basic. Even insmeren met olijfolie, bestrooien met zout en daarna 30-40 minuten roosteren in de oven op 200 graden. Onlangs had ik eters en toen maakte ik er een feestelijke versie van die

Granola met grapefruit en frambozen

Wist je dat er in Florida maar liefst 75.000 mensen dagelijks werken in de grapefruitteelt? Veelal komen de grapefruittelers uit families die al generaties lang deze vitaminebommetjes telen. Hun kennis over deze citrusvruchten en het subtropische klimaat zorgen voor ‘s werelds zoetste en sappigste grapefruits. En die vind je gewoon

Ei banaan pannenkoeken met kokos

Ik zit in de ‘makkelijk, maar ontzettend lekker’ flow dit weekend. Gisteren hadden we al de heerlijke vijgen met geitenkaas en pistachenoten op het menu staan. Die je binnen 10 minuten op tafel tovert. Vandaag is het tijd voor de makkelijkste pannenkoeken ooit. Gezond, easy en veel te lekker. Met

Freekeh salade met geroosterde pompoen en spinazie

“Free…watte?” Dat is wat ik de eerste keer dacht toen ik de naam freekeh hoorde. Ik kende het al een tijdje ‘van horen zeggen’, maar had het nog steeds niet gegeten. Ik ben niet zo’n held in het uitproberen van nieuwe producten als ik het nut er nog niet van

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

x

Zoekfunctie categorie

Gang

Gerecht

Bereidingstijd

Ingrediënt

Thema

Keuken

Seizoen

Feestdag