Burrito’s met tofu, bonen, spinazie en rijst

Voor deze burrito’s met tofu hoef je maar heel weinig moeite te doen en het resultaat is zalig! Normaal eet ik mijn burrito’s eigenlijk altijd met gehakt en soms met kip (zoals deze met krokante kip). Maar ik vond het een uitdaging om ook eens een vegetarische variant te maken

Vegetarische goulash met zuurkool en krieltjes

Goulash kun je ook heel goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash. Daarover gesproken: over een paar weken komt mijn recept voor

Bietenspread met feta, tijm en pecannoten

Als ik ergens dol op ben dan zijn het wel gekookte bieten. Ik eet ze gewoon zo, in een stamppot of soep, roerbak ze, maar maak er ook graag een bietenspread van. Maar een recept daarvoor miste nog op mijn blog! Daar ga ik vandaag verandering in brengen met het

Groente pannenkoeken uit Mag ik nog een hapje

Hoe vaak ik al niet gevraagd ben of ik het recept van de groente pannenkoeken uit mijn boek Mag ik nog een hapje met jullie wil delen hier… ontelbaar vaak inmiddels! Nou ben ik de beroerdste niet, dus vandaag is het zover :-). Van deze pannenkoeken gaan de kids echt

Snelle chili met pompoen, bonen en rijst

Mijn blog puilt al uit van de chili recepten en vandaag ga ik daar nog een heerlijke variatie aan toevoegen. Ik maakte namelijk een snelle chili met pompoen, bonen en rijst die je binnen 30 minuten hebt gemaakt. Lekker makkelijk om te bereiden omdat je er blokjes pompoen uit het

Traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing

De feestelijke decembermaand is aangebroken en dan eten en snoepen we wat af! Laat ik deze maand daarom maar aftrappen met een heerlijk recept boordevol groenten en peulvruchten. Deze traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing is ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet bijna al het werk. Het

Stamppot met gehaktballetjes en saffraan

Ik wilde eens een stamppot maken voor sinterklaasavond en besloot om de Spaanse en Nederlandse keuken met elkaar te combineren. Met als resultaat dit geweldig lekkere fusion stamppotrecept! Een Spaans getinte stamppot met gehaktballetjes, aardappel, spinazie en een kruidige saus op basis van wortel, paprika en saffraan. Daarvan weet je

Knolselderijsoep met boerenkool en tortellini

Vandaag heb ik een winterse maaltijdsoep voor jullie op het menu staan, namelijk knolselderijsoep! Ik maakte deze soep met typische ingrediënten voor dit seizoen zoals knolselderij en boerenkool. Het is een dikke soep die extra vullend wordt door de toevoeging van verse tortellini. Deze kun je vaak vinden in het

Pompoensoep met kerrie en een vleugje tomaat

Pompoensoep is altijd een goed idee. Mits deze niet te zoet wordt, want dat ‘risico’ loop je altijd bij pompoen. Daarom voeg ik graag wat specerijen en een beetje tomaat toe om de smaak van de pompoensoep wat meer in balans te krijgen. En lekker is het trouwens ook. Deze

Bloemkoolrijst met ovengroenten en ras el hanout

Ik ben de laatste tijd bezig met project #leegjevriezer, want onze vriezer zit echt stampvol. Met dingen als diepvriesfruit- en groenten, specerijen, gember en laos, bakjes met kliekjes, vlees en vis. Niet eens hele gekke dingen, maar omdat het zoveel is ben ik het overzicht kwijt. En om eerlijk te

Ontbijtcake met rood fruit en walnoten

De afgelopen tijd heb ik geëxperimenteerd met natuurlijke zoetstoffen. Vandaag deel ik een mijn meest recente succesrecepten ermee en dat is deze ontbijtcake met rood fruit en walnoten. Vooral in het weekend hou ik van rijke ontbijtjes. En nu langzaamaan het mooie rode fruit weer in het seizoen komt, wilde

Francesca’s Weekmenu #202 – Een week bewust eten

Deze week kwam er een artikel online waarin onze huisdiëtist Jonathan schreef over een gezond voedingspatroon. Een ingewikkeld vraagstuk waar niet één standaard antwoord op gegeven kan worden, maar hij heeft in het artikel wel richtlijnen gegeven waarmee je goed aan de slag kunt. Mij leek het interessant om een

Geroosterde groenten met dukkah en een spiegelei

Vandaag deel ik met jullie het recept van geroosterde groenten met dukkah en een spiegelei. Een recept uit de Eetkalender 2019 en een van mijn favorieten, omdat de smaak zo goed in balans is. Dukkah is een fijngemalen mengsel van geroosterde noten, zaden en specerijen uit de Midden-Oosterse keuken en

couscoussalade-met-kikkererwten-paprika-en-lente-ui-1

Couscoussalade met kikkererwten en paprika

Tijdens onze zomervakantie haalden we soms even een salade en sapje om ergens buiten te eten als we onderweg waren. Een van de salades die ik een keer kocht bij de supermarkt was een couscoussalade gevuld met onder andere kikkererwten, paprika, lente-ui en abrikozen. Ik vond het een heerlijke combinatie

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca