5 van 5 stemmen

Gnocchi caprese pakketjes met courgette en Honingtomaten

40 minuten
Hoofdgerecht
camping

Gnocchi is voor mij een heerlijke basis voor een snelle maaltijd, zowel thuis als op de camping. Je kunt ze koken, roerbakken of verwerken met andere ingrediënten in een pakketje van aluminiumfolie. Met als resultaat deze gnocchi caprese pakketjes met courgette, gerookte kip en Honingtomaten. Zonder kip kan uiteraard ook …

Gnocchi is voor mij een heerlijke basis voor een snelle maaltijd, zowel thuis als op de camping. Je kunt ze koken, roerbakken of verwerken met andere ingrediënten in een pakketje van aluminiumfolie. Met als resultaat deze gnocchi caprese pakketjes met courgette, gerookte kip en Honingtomaten. Zonder kip kan uiteraard ook en dan maak je er een snelle vegetarische maaltijd van.

Ik maakte deze gnocchi caprese pakketjes voor het eerst op de camping. Mooi gerechtje om mijn nieuwe Cadac Carri Chef uit te proberen. Die ik trouwens heb gekregen om te reviewen en hij heeft de test glansrijk doorstaan. Deze portable outdoor gasbarbecue is namelijk ideaal voor al je buitenkookavonturen (mooi scrabble woord wel). De barbecue is volledig demontabel (ook de poten van het onderstel) en het is een lichtgewicht waardoor je ‘m heel makkelijk mee kunt nemen. En met de bijgeleverde pandrager, het BBQ rooster en de chef pan kun je er alles mee maken. Ik rooster er zelfs afbakbroodjes in, want als je het deksel erop zet heb je een klein oventje! En dat laatste inspireerde me voor dit gerecht. Want de aluminium pakketjes zet je op het BBQ rooster en daarover plaats je het deksel. Laat de temperatuur oplopen tot 150/160 graden en daarna doet tijd de rest. Na zo’n 20 minuten zijn je pakketjes klaar.

Hieronder vertel ik je precies hoe je ze maakt, wat zo gedaan is trouwens. Je kunt ze op de camping maken, maar ook thuis op je barbecue of gewoon in de oven natuurlijk. Ik heb de temperaturen en tijden per optie opgenomen in het recept. Geniet ervan!

Meer makkelijke recepten voor op de camping? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

  • 1 courgette, in dunne kwarten
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 500 gr gnocchi
  • 1 gerookte kipfilet, in dunne reepjes
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
  • 180 gr Honingtomaten, gehalveerd
  • 1 plantje basilicum
  • witte wijn
  • Parmezaanse kaas

Ook nodig

  • aluminiumfolie
  • (gas)barbecue of oven

Aan de slag!

  • Scheur 4 grote vellen aluminiumfolie af en leg deze op een werkvlak.
  • Verdeel in het midden van de vellen de courgette en ui, druppel daar wat olijfolie over en strooi er een snufje zout en peper over.
  • Daarna verdeel je de gnocchi, gerookte kipfilet en mozzarella erover. Als laatste gaat de helft van de gehalveerde Honingtomaten erover en wat blaadjes verse basilicum (wees vooral niet te zuinig).
  • Druppel er nog wat olijfolie over, weer een beetje peper en zout en vouw de zijkanten van het aluminiumfolie iets omhoog. Schenk nu een scheutje witte wijn erover en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Vouw de pakketjes goed dicht.
  • Plaats de pakketjes op het rooster van je (gas)barbecue. Op de Cadac Carri Chef hadden mijn pakketjes zo’n 20 – 25 minuten nodig en de temperatuur onder het deksel liep op tot 160 graden. Op een kolenbarbecue zal de tijd ongeveer hetzelfde zijn en dan zou ik de keteltemperatuur laten oplopen tot 160/170 graden. Plaats ze niet op direct vuur, want dan kan de onderkant gaan verbranden. In de oven zou ik de pakketjes 25 – 30 minuten op 180 graden garen.
  • Open de pakketjes voorzichtig als ze klaar zijn, want er komt hete stoom uit. Schep over op een bord en verdeel de resterende Honingtomaten erover. Rasp nog wat Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicumblaadjes. Geniet ervan!

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Ik heb ze ook al een keer zonder mozzarella gemaakt (omdat ik dat vergeten was te koken) en dat smaakte ook top. Ik raspte er toen wel wat extra Parmezaanse kaas over.
  • Liever vegetarisch? Laat dan de gerookte kipfilet eruit en voeg eventueel nog een extra groente toe. Bijvoorbeeld venkel, champignons of paprika.
  • Liever vegan? Laat dan ook de mozzarella en Parmezaanse kaas eruit en garneer op het einde met gebakken broodkruim met knoflook (pangrattato).
    Wil je geen wijn gebruiken? Voeg dan een klein scheutje bouillon toe of een beetje water. Let bij bouillon wel op het zout wat je toevoegt, dan zou ik wat minder zout erover strooien.
  • Bereiding: 15 minuten
  • Oven/BBQ: 20 – 25 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer