Alhoewel ik altijd groot respect heb voor de oorsprong van keukens en gerechten durf ik af en toe ook buiten de lijntjes te kleuren met de gedachte “als de smaak maar goed is”. En zo combineerde ik traditionele Italiaanse gnocchi met Aziatische smaakmakers. Wat een geweldig gerecht werd dit, zo wil ik vaker buiten de lijntjes kleuren. En deze gnocchi met paddenstoelen, paksoi en soja is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.
Ik vond het een geweldig gerecht om mijn blogvakantie mee af te sluiten. Dus ja, lieve volgers: ik ben er weer! Hebben jullie me gemist? ;-).
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- bakolijfolie
- 500 gr gemengde paddenstoelen, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stronk paksoi, in stukjes
- 500 gr gnocchi
- sojasaus
- 200 gr mascarpone
- 2 el bieslook, fijngehakt
- zwarte peper
Wat je gaat doen voor de gnocchi met paddenstoelen
Bereiding: 30 minuten
-
- Verhit een hapjespan met 1 eetlepel bakolijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de knoflook, tot de paddenstoelen zacht zijn en het vocht weg is. Voeg dan de paksoi tot en bak deze mee tot beetgaar.
- Kook in de tussentijd de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
- Roer 2 eetlepels sojasaus, de mascarpone en gehakte bieslook door de groenten tot alles goed gemengd is. Roer daarna de gekookte gnocchi erdoor.
- Proef en breng naar eigen wens nog verder op smaak met zwarte peper en sojasaus. Serveer de gnocchi met paddenstoelen, paksoi en soja direct.
Recept & fotografie: Francesca