Met behulp van de oven kun je knapperige cups maken van granola die je vervolgens vult met alles wat je lekkere vindt. Dat kan alleen met kwark of Griekse yoghurt in de ochtend om het wat bewuster te houden.
Of je maakt er een dessert van door bijzondere combinaties te maken. Zoals met witte chocolademousse, gesmolten pure chocolade en kokos bijvoorbeeld. Of wat denk je van kwark, mascarpone en limoen of banketbakkersroom met lemon curd en aardbeien? Lekker mee variëren dus, met deze cups. Of maak er zelfs een hele taartbodem van door een quichevorm te bekleden en die in de oven te zetten.
Wat je nodig hebt voor 6 cups
- 150 gr granola (kijk hier voor het recept)
- 1 banaan, fijngeprakt
- 2 el honing
- 6 el kwark, kamertemperatuur
- 6 el mascarpone, kamertemperatuur
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 6 el rood fruit naar keuze, in stukjes
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten (inclusief afkoelen)
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 6 muffinvormpjes in.
2. Meng de granola met de banaan en honing. Verdeel dit over de 6 muffinvormpjes en bekleed daarmee de bodem en maak opstaande wanden (niet te hoog). Druk goed aan.
3. Zet de vormpjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze er daarna uit en druk de granola nog een keer aan met een lepel. Laat volledig afkoelen en stort daarna voorzichtig de cups uit de vormpjes.
Tip: je kunt de granola cups al een dag eerder maken. Bewaar ze dan na het afkoelen in een luchtdichte verpakking buiten de koelkast.
4. Klop de kwark los met de mascarpone, poedersuiker en vanille extract tot een romig mengsel. Proef en voeg eventueel extra poedersuiker of vanille extract toe naar smaak.
5. Vul de granola cups met het kwark-mascarponemengsel en garneer met het rood fruit.
Tip: strooi er eventueel nog wat geraspte pure chocolade of fijngehakte munt over.
Met weinig moeite maak je een feestje van je ontbijt of dessert met deze granola cups. Ik ben benieuwd waar jullie ze mee gaan vullen!
Recept & fotografie: Francesca