De lekkerste Griekse salade is zo gemaakt. Met de beste ingrediënten zoals feta en kalamata olijven, een flinke scheut Griekse olijfolie extra vergine en een royale hoeveelheid gedroogde oregano. Die eet je lekker als lunch, bij een stukje gebakken vis of vlees of als bijgerecht tijdens een barbecue. Je kunt er alle kanten mee op en het smaakt altijd heerlijk.
Griekse salade maken met authentieke ingrediënten
Deze keer ben ik voordat ik aan de slag ben gegaan even langs de Griekse traiteur bij ons in de stad gegaan. Mocht je ook zo’n traiteur in de buurt hebben dan raad ik je dat zeker aan. Daar kun je de goede Griekse olijfolie vinden, de echte Griekse gedroogde oregano (nog aan de takken, die geur is waanzinnig) en natuurlijk de echte feta. Die smaakt heel anders dan de feta uit de supermarkt. En dat blok feta gaat natuurlijk in z’n geheel bovenop de Griekse salade. Tenminste, dat heb ik geleerd van de Griekenland kenners. Niks geen verkruimelde feta, gewoon zo op de salade. En dan luister ik natuurlijk gelijk ;-). Geniet ervan!
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 trostomaten
- ½ kleine rode ui, in dunne halve maantjes
- 100 gr kalamata olijven, zonder pit
- Griekse olijfolie extra vergine
- zeezout
- zwarte peper
- gedroogde oregano, de lekkerste die je kunt vinden, liefst Grieks
- 1 blok feta
Aan de slag!
- Schil de komkommer en snijd daarna in halve maantjes. Snijd de tomaten in partjes.
- Meng de komkommer, tomaat, rode ui en kalamata olijven in een schaal met een meer dan royale scheut olijfolie extra vergine en breng op smaak met zout en peper. Als laatste gaat er flink wat gedroogde oregano door, doe dit naar eigen smaak.
- Verdeel de salade over een platte schaal en leg het blok feta bovenop. Druppel daar nog wat olijfolie over en strooi subtiel wat oregano over de feta. Serveer de Griekse salade direct.
Notities
- Dit recept is voor 4 - 6 personen.
- Bereiding: 15 minuten.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious