In deze periode ben ik gek op groenten als koolraap, knolselderij en pastinaak. Ik verwerk ze in ovengerechten, bak ze of gebruik de knolselderij voor puree. Je kunt er echt alle kanten mee op. Geïnspireerd door de Allerhande heb ik er onlangs ook patatjes van gemaakt en dat was een groot succes!
Wat je nodig hebt voor een grote bak vol (als bijgerecht voor 4 personen):
1 knolselderij
1 koolraap
1 pastinaak
1 liter olie om in te frituren (bijvoorbeeld arachide of zonnebloem)
zeezout
6el mayonaise
2tl kerriepoeder
1el gembersiroop
Wat je gaat doen:
Schil de knolselderij en koolraap. Snijd vervolgens de knolselderij, koolraap en pastinaak in patatjes. Kook deze 3 minuten voor in kokend water en giet ze af.
Verwarm in een wok de olie tot 180 graden en bak hierin de patatjes per kleine portie. Laat ze goed bruin worden anders blijven ze nog een beetje slap.
Terwijl je aan het bakken bent kun je de dipsaus maken. Meng hiervoor de mayonaise, kerriepoeder en gembersiroop door elkaar heen en zet deze klaar in een bakje.
Laat de patatjes uitlekken op keukenpapier en breng ze een klein beetje op smaak met zeezout. Serveer direct samen met de kerrie-gember mayo.