5 van 1 stem

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie

15 minuten
Lunch
Herfst

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie is een heerlijk gerecht dat ik persoonlijk graag als lunch eet. Hangop is een dikke, romige yoghurt die ontstaat door het uitlekken van vocht uit volle yoghurt, wat de smaak nog intenser en rijker maakt. Heb je geen hangop in huis of …

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie is een heerlijk gerecht dat ik persoonlijk graag als lunch eet. Hangop is een dikke, romige yoghurt die ontstaat door het uitlekken van vocht uit volle yoghurt, wat de smaak nog intenser en rijker maakt. Heb je geen hangop in huis of kun je het moeilijk vinden? Je kunt het eenvoudig zelf maken door volle yoghurt een nacht in een zeef met een schone doek te laten uitlekken. Vervangen kan ook, bijvoorbeeld door Griekse yoghurt, een romige kwark of door de Midden-Oosterse labneh.

De gebakken paddenstoelen voegen een diepe, aardse smaak toe. Het geheim zit in het bakken: begin zonder olie in een hete pan zodat de paddenstoelen hun vocht snel verliezen en mooi knapperig worden. Pas daarna voeg je olijfolie en knoflook toe voor extra smaak. De crispy chili olie zorgt voor een pittige twist, en met een sneetje geroosterd zuurdesembrood erbij is dit gerecht helemaal af.

Meer recepten met paddenstoelen? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

  • 600 gr gemengde paddenstoelen
  • olijfolie extra vergine
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout
  • zwarte peper
  • 500 gr hangop
  • crispy chili olie
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • optioneel: fleur de sel
  • serveer erbij: geroosterd zuurdesem- of volkorenbrood

Ook nodig

  • grote koekenpan van gietijzer of een met antiaanbaklaag

Aan de slag!

  • Hak de paddenstoelen grof en verhit tegelijkertijd een grote koekenpan op middelhoog vuur en zorg dat deze goed heet is.
  • Verdeel de paddenstoelen gelijkmatig in de pan en laat ze even liggen voordat je ze omschept. Je wilt dat ze snel hun vocht gaan verliezen en dat dit ook verdampt.
  • Als dit gebeurd is, zet je het vuur iets lager en voeg je 1 el olijfolie, de fijngehakte knoflook en een goede snuf zout toe, bak nog een minuutje. Draai op het laatst nog een paar keer aan de pepermolen erboven en meng nog één keer goed voordat je het vuur uitzet.
  • Verdeel de hangop over een brede schaal met opstaande rand en schep hier de gebakken paddenstoelen op. Garneer met crispy chili olie naar smaak, fijngehakte bieslook en optioneel nog wat fleur de sel en/of zwarte peper.
  • Serveer met geroosterd zuurdesem- of volkorenbrood.

Notities

  • Met dit recept maak je een lunch voor 2 personen of een hapje voor 4 personen.
  • Bereiding: 15 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze hangop met gebakken paddenstoelen! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer