Vandaag heb ik voor jullie een geweldig paasrecept dat veel makkelijker te maken is dan je wellicht zou denken. Ik heb voor deze hartige paasbroodjes namelijk kant-en-klaar deeg voor witte broodjes gebruikt. Daardoor ben je zo klaar, maar is het eindresultaat indrukwekkend en bovenal zalig voor het paasontbijt of de -brunch.
Wil je toch liever zelf je brooddeeg maken? Gewoon doen, moet je alleen wel iets eerder opstaan 😉
Wat je nodig hebt voor 3 flinke paasbroodjes
-
- 3 eieren + 1 extra
- 1 rol kant-en-klaar deeg voor witte broodjes (bijvoorbeeld van Danerolles)
- 3 el fijngehakte verse kruiden (ik combineerde bieslook, peterselie, oregano, salie en basilicum, maar maak gerust je eigen favoriete mix)
- 3 el geraspte kaas (ik combineerde Parmezaanse kaas en cheddar)
- zwarte peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 15 – 20 minuten
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Breng water aan de kook in een steelpannetje en kook de 3 eieren naar eigen wens (zacht, net aan of hard). Laat daarna schrikken onder koud water.
3. In een rol deeg zitten 6 bolletjes. Haal deze uit elkaar en rol ieder bolletje uit tot een rechthoekje. Beetje kracht zetten met je deegroller en dan komt het goed.
4. Voor 1 broodje: bestrooi een rechthoekje deeg met 1 el kruiden, 1 el kaas en een snufje zwarte peper. Leg daarop een tweede rechthoekje. Rol deze vervolgens op aan de lange zijde. Maak het rolletje langer door het rollen zelf, maar trek het ook met je handen een beetje naar links en rechts. Maar niet te hard, want je wilt het deeg niet breken. Snijd de rol vervolgens met een scherp mes doormidden, van boven naar beneden. Nu heb je 2 rolletjes en die ga je in elkaar vlechten. Maak hier vervolgens een cirkel van en plak de uiteindes aan elkaar met behulp van een beetje water. Leg je paasbroodje op het bakpapier en herhaal met de andere twee broodjes.
Tip: je kunt ook 6 kleinere paasbroodjes maken met 1 rol. Snijd daarvoor ieder bolletje eerst in tweeën en maak daarna 6 broodjes met dezelfde hoeveelheid ingrediënten. Houd in het midden wel voldoende ruimte over voor het ei.
7. Klop je laatste ei los en bestrijk hiermee de broodjes met een kwastje. Zet de broodjes in de oven en bak ze goudbruin in 15 tot 20 minuten.
8. Leg op ieder broodje in het midden een gekookt ei en serveer met gezouten roomboter.
#heledagdoorpasen: serveer ze bij het paasontbijt of de -brunch. Ook heerlijk bij een kop soep tijdens de lunch.
Wat ons betreft waren deze hartige paasbroodjes een groot succes. En het is weer eens wat anders dan zoete broodjes bij het ontbijt.
Recept & fotografie: Francesca