Hoisin kip is een heerlijk gerecht voor doordeweeks wat je zo op tafel tovert. Het heeft een rijke smaak en de groenten zijn lekker knapperig omdat je ze maar even kort roerbakt. Je kunt het serveren met witte rijst of met noodles. Maar ook met zilvervliesrijst of bulgur is het erg lekker.
Wat je nodig hebt voor 3-4 personen
– 300gr scharrel kipfilet
– 1el rijstazijn
– 1el maizena
– 2 teentjes knoflook
– 300gr broccoli roosjes of bimi
– 100gr shiitake paddenstoelen
– 2 portobello paddenstoelen
– 2el hoisin saus
– 1el sojasaus
– 1tl sesamolie
– flinke snuf witte peper
– 1tl maizena
– 4el water
– zonnebloemolie- zout
– 1tl rietsuiker
Wat je gaat doen
Snijd de kipfilet in stukjes. Marineer de kip met de rijstazijn en maizena en laat dit 10 minuten staan.
In de tussentijd snijd je knoflook in dunne plakjes en de paddenstoelen snijd je in medium dikke plakken (je wilt dat ze hun bite houden). Meng in een kommetje alle ingredienten voor de saus: de hoisin, soja, sesamolie, witte peper, maizena en water. Roer dit goed door en laat staan.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en fruit hierin kort de plakjes knoflook. Voeg daarna de kip toe en roerbak deze op hoog vuur voor een minuut. Voeg daarna de broccoli of bimi toe en roerbak deze een paar minuten mee. Als de kip een mooi bruin korstje krijgt voeg je de paddenstoelen en de saus toe. Blijf nog 2 minuten roerbakken. Je zult zien dat de saus dan ook wat dikkig begint te worden.
Zet het vuur zachter en breng naar eigen wens op smaak met zout en suiker. Serveer de hoisin kip met witte rijst, noodles of bulgur. Lekker met wat plakjes komkommer (eventueel uit het zuur) erbij.