Deze honing-mosterddressing is een simpel te maken dressing met een goede balans tussen zout en zoet die je voor heel veel salades kunt gebruiken. De dressing is ook heerlijk bij witlof of door een krieltjessalade. Voor mij is dit de ideale dressing als ik een salade maak met restjes rauwkost, groenten en wat gerookte kip. Gebruik goede kwaliteit mosterd en honing hiervoor, dat zal je direct terug proeven.
Ingrediënten
- 1 el dijonmosterd
- 1 el vloeibare bloemenhoning
- 4 el extra vergine olijfolie
- zwarte peper
- zeezout
Aan de slag!
- Klop de mosterd, honing en olijfolie door elkaar heen met een garde of vork tot het een glanzend en homogeen mengsel wordt wat iets indikt.
- Proef of je de balans tussen mosterd en honing goed vindt. Is dat nog niet het geval, voeg dan naar smaak nog een beetje honing of mosterd toe.
- Klop er als laatste wat peper en zout door naar smaak en je dressing is klaar.
Notities
- Met dit recept maak je een dressing voor 1 flinke salade.
- Dressing die over is, kun je zeker 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
- Variatietip: Je kunt ook nog een scheutje citroensap aan de honing-mosterddressing toevoegen. Het maakt de smaak iets frisser, maar het is geen must.
- Bereidingstijd: 5 minuten
Recept & fotografie: Francesca