IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo kan iedereen er onbeperkt van genieten. Deze versie maakte ik met groene thee, gember en citroen. Uitermate fris, met een licht zoetje van de honing. Serveer de ijsthee met flink veel ijsklontjes en wat munt. Ook altijd een zeer welkom drankje tijdens een BBQ of picknick.
Wat je nodig hebt
– 2 liter groene thee, vers gezet
– stukje gember van 3cm, geschild en geraspt
– rasp en sap van 1 citroen
– 2tl honing (of meer naar smaak)
– schijfjes citroen en blaadjes munt om te serveren
Wat je gaat doen
Schenk de thee in een grote kan en roer hier de gember- en citroenrasp door. Laat de thee afkoelen en zet afgedekt in de koelkast zodra deze lauw is. Laat goed koud worden.
Roer vlak voor het serveren het citroensap en de honing erdoor. Vul een karaf met veel ijsblokjes, wat schijfjes citroen en blaadjes munt. Schenk hier de koude ijsthee bij en serveer. De ijsthee wordt trouwens sterker naarmate je ‘m langer laat staan, maar waarschijnlijk red je ‘t niet zo lang.
Nog zo’n fris drankje? Probeer dan eens deze tropische chai citrus punch.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.