Wij eten regelmatig vegetarisch. Niet vanuit overtuiging, maar omdat vegetarisch oh zo lekker is. En op deze manier dragen we ook ons steentje bij aan het wereldwijde probleem van vlees- en visschaarste. Als we allemaal iets minder vlees en vis eten dan hoeft er bijvoorbeeld minder vis gekweekt te worden en zijn er hopelijk in de toekomst geen plofkippen meer. Vegetarisch eten kan heel verrassend zijn. Zo serveerde ik laatst deze broodsalade thuis en The Mr. was even in verwarring over wat er op zijn bord lag. “Is dit geen vlees?” vroeg hij mij vol verbazing? In eerste instantie vond hij het geen echte avondmaaltijd, maar al etende moest hij toch zijn mening bijstellen. Want de smaak en bite van dit gerecht zijn ontzettend lekker en voedzaam.
Wat je nodig hebt voor 2 – 3 personen
– 200gr bloemkool
– 6el quinoa
– 2tl komijnzaad
– 3tl kerriepoeder
– 1tl korianderpoeder
– 1tl kurkuma
– 2 pakken knoflook en koriander naan brood, in stukjes gebroken
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 bosje radijs, in kwarten gesneden
– handvol korianderblaadjes, grof gehakt
– 50gr feta
– zonnebloemolie
– peper en zout
Wat je gaat doen voor de kruidige broodsalade
Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ze 3 minuten in kokend water. Giet af in een vergiet en spoel na met koud water. Was de quinoa onder stromend water en dep droog.
Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in een wok. Fruit alle specerijen 1 minuut in de olie terwijl je blijft roeren. Doe de quinoa erbij en bak deze 3 minuten mee. Voeg de geblancheerde bloemkool toe en bak deze op hoog vuur nog 2 minuten mee. Daarna komt het brood erbij, roer dit goed door en bak nog 2 minuten. En als laatste doe je het blik tomatenblokjes erbij. Wederom goed roeren en de tomaten even mee verwarmen. Niet te lang want dan wordt het een papperig mengsel. Even proeven en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Schep over in een grote schaal en roer de radijsjes erdoor. Bestrooi de broodsalade met de gehakte korianderblaadjes en verkruimel de feta erover.
Thanks Allerhande voor de inspiratie