[vc_row][vc_column][vc_column_text]Met bruine bonen, tomaat en worst maak je in een handomdraai deze smakelijke bonenstoof. Kies zelf welke worstjes je er lekker bij vindt, dat maakt niet zo heel veel uit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het gerecht vegetarisch te maken. Kies dan voor vegetarische worstjes of voeg wat extra groenten toe zoals spinazie.
Al met al een heerlijk gerecht voor het hele gezin. Heb je grote eters in huis? Dan zou je altijd nog wat (volkoren) korte pasta kunnen toevoegen. Geniet ervan![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 gele paprika
– 1 groene paprika
– olijfolie
– 8 worstjes (naar keuze)
– 1 grote pot (710ml) bruine bonen
– 2 blikken tomatenblokjes
– handvol gehakte basilicum
– peper en zout
– eventueel: geraspte Parmezaanse kaas[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”gerelateerde-recepten”][vc_column][vc_column_text][gerelateerde_recepten][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 25 minuten
Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Pak een grote hapjespan en verhit deze. Bak de worstjes rondom bruin aan in olijfolie en schep de worstjes daarna uit de pan. Fruit de ui en knoflook totdat deze glazig ziet en bak de blokjes paprika 2 minuten mee. Schep de bruine bonen (zonder vocht) en tomatenblokjes erdoor en leg de worstjes terug in de pan. Laat dit 10 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Roer de gehakte basilicum erdoor en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Je kunt er ook nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas over strooien op tafel.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]
Recept & fotografie: Francesca
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]