4.08 van 14 stemmen

Japanse stijl curry met vissticks

35 minuten
Hoofdgerecht
Curry

Samenwerking – Onze kinderen zijn dol op curry’s, in alle vormen en smaken. Vooral de Japanse katsu curry met krokante kip is favoriet thuis en geïnspireerd hierdoor bedacht ik een simpele versie voor doordeweeks met een van hun favoriete andere ingrediënten, namelijk vissticks. Jawel, het werd dus een Japanse stijl …

Samenwerking – Onze kinderen zijn dol op curry’s, in alle vormen en smaken. Vooral de Japanse katsu curry met krokante kip is favoriet thuis en geïnspireerd hierdoor bedacht ik een simpele versie voor doordeweeks met een van hun favoriete andere ingrediënten, namelijk vissticks. Jawel, het werd dus een Japanse stijl curry met vissticks! En dat ging erin als… een visstick ;-).

Het kan soms best een uitdaging zijn om kinderen groente te laten eten. Maar met een paar een trucs kunnen kinderen wel heel veel leren eten. En vergeet niet om je eten goed op smaak te brengen. Want smaak doet eten! Ik ben voor dit onderwerp (of grote uitdaging voor velen) even gaan zitten met ons oudste kind Jessey en vroeg hem of hij 3 tips wou geven om het groente eten leuker, makkelijker en lekkerder te maken. Hier komen ze:

  • Tip 1: Geef groenten een lekker smaakje, want niemand wordt toch blij van flauwe, gekookte groenten zonder smaak? 😉
  • Tip 2: Heb je een keer geen zin in een bord met groente, of is het een groentesoort die je niet zo lekker vindt? Pureer de boel dan! Maak er soep van of een lekkere pastasaus.
  • Tip 3: Maak het favoriete gerecht of eten van je kind en verstop daar groente in of serveer het erbij, dat maakt het eten van groenten een stuk makkelijker en leuker.

Geïnspireerd door zijn laatste tip koos ik voor de vissticks van Iglo (waar ze hier thuis dol op zijn) en bedacht daar een curry bij die vol smaak zit. En veel smaak maakt ‘flauwe’ groenten echt veel lekkerder, vraag maar aan onze kinderen. Met als resultaat deze Japanse stijl curry met vissticks en witte rijst, geïnspireerd op de katsu curry met krokante kip, maar dan nu dus met krokante vissticks.

Katsu curry is dus een populair Japans gerecht dat bestaat uit gepaneerde en gefrituurde kip, varkensvlees of groenten, geserveerd met een currysaus en rijst. De term “katsu” verwijst naar het paneermeel dat gebruikt wordt om het vlees of de groenten te coaten voordat het gefrituurd wordt.

De currysaus is een mix van verschillende specerijen, groenten en bouillon. Het kan variëren van mild tot pittig van smaak, maar voor kinderen zou ik het lekker mild doen. Meestal zitten er in de saus uien, wortels, aardappelen en andere groenten die in blokjes zijn gesneden. Dat is ook precies wat we in deze curry hebben gedaan. Ook vind je in deze curry ook nog wat spinazie à la crème. Door de handige deelblokjes van Iglo kun je heel makkelijk wat spinazie door een curry of pastasaus heen roeren, zo vanuit de diepvries.

Kom, we gaan lekker curry met vissticks maken!

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, fijngehakt
  • 1 el kerrie
  • 2 tl garam masala specerijen
  • 2 tl kurkuma
  • plantaardige olie
  • 1 volle el bloem
  • 500 ml warme kipbouillon
  • 400 gr pompoen, in kleine blokjes
  • 200 gr wortel, in kleine blokjes
  • 200 gr vastkokende aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 150 gr Iglo spinazie à la crème (diepvries)
  • 1 tl honing + extra
  • 1 tl rijstazijn + extra
  • zout
  • zwarte peper
  • 8 – 12 Iglo vissticks (2 – 3 per persoon)
  • serveer met witte rijst en garneer optioneel met verse koriander
  • Stop hier alle ingrediënten met 1 klik in je online winkelwagentje!

Aan de slag!

  • Verhit een hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember, garam masala, kerrie en kurkuma 5 minuten in 2 eetlepels plantaardige olie.
  • Roer de bloem erdoor en bak dit 2 minuten terwijl je blijft roeren.
  • Schenk de kipbouillon in de pan, roer de pompoen, wortel en aardappel erdoor en laat 10 minuten pruttelen met de deksel iets schuin op de pan.
  • Daarna roer je de spinazie deelblokjes erdoor samen met de honing en rijstazijn, laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Breng naar wens verder op smaak met extra rijstazijn/honing en/of zout en peper.
  • Bak vlak voor serveren de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de Japanse curry met de witte rijst en 2 – 3 vissticks per persoon. Garneer optioneel met verse koriander.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Garam masala geeft een klein pitje aan het gerecht. Voor de allerkleinsten die nog weinig gewend zijn adviseer ik om de garam masala eruit te laten en die te vervangen door 2 tl extra kerriepoeder en 2 tl komijnpoeder.
  • Om het gerecht zo snel mogelijk te bereiden gebruik ik blokjes pompoen uit het koelschap.
  • De curry kun je makkelijk voorbereiden en weer opnieuw opwarmen. Invriezen kan ook heel goed! De vissticks bak je op het laatste moment.
  • Bereiding: 35 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Iglo. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer