Cannelloni met rucola en courgette

Deze maand is er een nieuw initiatief gestart vanuit de Nederlandse foodbloggers: De foodblogswap. Het idee is heel simpel, iedere maand kook je 1 recept van een andere foodblogger en daar blog je over. Hartstikke leuk en lekker! Want het is absoluut geen straf om te neuzen tussen al die

Zelfgemaakte kapsalon

Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben gek op een kapsalon. Zo, het is eruit. Voor wie een kapsalon niet kent, dit is een bakje gevuld met friet, shoarma, kaas en salade. Ontstaan doordat een kapsalon in Nederland dit ooit zo bestelde bij een shoarmazaak en toen was de naam

Zelfgemaakte gnocchi met paprika-gorgonzolasaus

Het tussengerecht van het Italiaanse menu van 4 november was zoete aardappelgnocchi met paprika-gorgonzolasaus. Omdat het een tussengerecht was hebben we de gnocchi iets groter gelaten en 6 stuks per persoon gegeven. Als je het als hoofdgerecht eet, is onderstaand recept ideaal. Als je nog wat hulp nodig hebt bij

3 soorten bruschetta’s met aubergine, rode ui en tomaat

Bruschetta’s zijn bijzonder makkelijk te maken en zijn, mits je de goede ingredienten gebruikt, heerlijke hapjes vol met pure Italiaanse smaken. Je kunt bruschetta’s met verschillende soorten toppings serveren. Voor dit gerecht heb ik gekozen voor 3 heerlijke smaken; gemarineerde gegrilde aubergine met munt en peterselie, gekarameliseerde rode ui met

Italiaanse amuse: rood, wit en groen in een glaasje

Op zondag 4 november hebben we een fantastisch Italiaans trattoria menu geserveerd voor 50 personen. Een hele mooie samenwerking tussen Restaurant Vrienden en Francesca Kookt! Alle gasten hebben genoten van het menu, maar daar wil ik jullie natuurlijk ook van laten meegenieten. Daarom ga ik vanaf vandaag iedere dag het

Paddenstoelentaart met salie en gruyère

Ik doe deze maand mee met het Foodblogevent. Een wedstrijd waarbij foodbloggers hun favoriete recept insturen binnen een bepaald thema. De winnaar van een maand organiseert vervolgens het event van de volgende maand en bedenkt weer een nieuw thema. En alles gebeurt online. Leuk initiatief en ik wil wel een

Courgette omelet met tomaat en spinazie

Dit recept voor courgette omelet met tomaat en spinazie is perfect voor een lichte, vegetarische avondmaaltijd. Ook heerlijk als lunch. Wat je nodig hebt voor 2 personen 2 teentjes knoflook 10 cherrytomaten 1/2 courgette 1 lente-ui 6 eieren 2el melk zwarte peper zeezout olijfolie 1 hand (wilde) spinazie geraspte belegen

Melanzane alla parmigiana

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Melanzane alla parmigiana is een heerlijk vegetarisch recept met aubergine, tomaten en lekker veel buffelmozzarella. Waar komt melanzane alla parmigiana vandaan? Vrij vertaald betekent melanzane alla parmigiana aubergine met Parmezaanse kaas en het is een van oorsprong Siciliaans gerecht. Vaak wordt gedacht dat parmigiana slaat op de kaas, maar dat

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca