Ik ben echt dol op kaasfondue, maar er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die niet zo goed tegen de geur van gesmolten kaas kunnen. Dus ik ging op zoek naar een kaasdip voor een borrel waarmee ik wel het gevoel van kaasfondue kon creëren, maar er verder niemand zou flauwvallen.
Nou, gelukt hoor! Want deze kaasdip met witte wijn en tijm is geniaal. Het heeft echt de smaak van kaasfondue en blijft heerlijk romig door de roombrie die ik als basis heb gebruikt. De witte wijn brengt de smaak in balans en een drupje honing maakt het helemaal af. Geniet ervan!
Meer borrelhapjes met kaas? Maak dan ook eens deze geitenkaasdip!
Ingrediënten
- 150 gr roombrie
- 50 gr Gruyère, geraspt
- 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
- 1 el (15 ml) melk
- 50 ml droge witte wijn (zie notities)
- zwarte peper
- honing
- 1 takje verse tijm
Ook nodig
- keukenmachine of blender
Aan de slag!
- Snijd de roombrie (met korst en al) in grove stukken en meng met de 50 gr geraspte Gruyère, het uitgeperste teentje knoflook, de 15 ml melk en 50 ml witte wijn in de keukenmachine. Laat deze een paar minuten draaien tot je een romige, bijna zalvige kaasdip hebt. Voeg eventueel nog wat extra melk toe als je ‘m nog iets te dik vindt.
- Breng naar wens verder op smaak met een flinke snuf zwarte peper (ik vond zout verder niet nodig, maar die keuze laat ik verder aan jou) en schep over in een bakje. Garneer met een sliertje honing en wat blaadjes verse tijm.
Notities
- Met dit recept maak je een flink bakje vol.
- Ik gebruikte deze witte wijn ervoor die ik toevallig net had open gemaakt. Maar een Chardonnay met een lichte houtrijping past er perfect bij.
- Als je geen alcohol wilt gebruiken zou je het kunnen proberen te maken met alleen melk. Misschien met een drupje witte wijnazijn erdoor voor wat balans in de smaak. Maar ik geef geen garanties of dat goed gaat, want ik heb het zelf nog niet zo gemaakt.
- Bereiding: 10 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze kaasdip met witte wijn! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious