Chocoladecake met roomkaas frosting en frambozen

Eigenlijk was deze chocoladecake de ontbijttaart voor Zayne’s derde verjaardag. Die heeft ‘ie ook gekregen ’s ochtends en smullen dat hij deed. Wij ook trouwens, en daarom besloot ik het recept verder uit te werken. Zodat jullie ‘m ook kunnen maken. Voor Valentijnsdag bijvoorbeeld, maar ook voor Pasen, Moederdag of

Francesca’s Weekmenu #231 – Genieten met Kerst

De kerstdagen staan voor de deur en dat wordt genieten! In ieder geval met heel veel eten bij ons. Dit jaar hebben we een grote kerstborrel op Kerstavond, gaan we Eerste Kerstdag gourmetten bij oma en Tweede Kerstdag vieren we een Surinaamse Kerst met mijn schoonfamilie. De dag erna eten

Proefkoken voor Kerst: dan zit je lekker aan tafel

Samenwerking – Afgelopen weken zijn we massaal aan het proefkoken geslagen met z’n allen. Met als kers op de taart de speciale kerstuitzending van Koffietijd van zaterdag 14 december. De chefs van Koffietijd kookten het PLUS proefkookmenu live op TV, thuis kookte iedereen mee en samen met mijn foodblogcollega’s Linda,

Briochetoast met zalm-dillecrème uit Borreltijd

Als er iemand kan borrelen is het Susan Aretz. Voor haar is borrelen een way of life, ze borrelt met man, kind, familie of vrienden het hele weekend door en weet zelfs van kliekjes nog een briljante borrelplank te maken. Of tovert van left-over borrelhapjes een briljant gevulde lunchtrommel voor

Zo plan je een kerstdiner, al mijn tips!

Kerst is voor mij de tijd van genieten. Met vrienden op Kerstavond als we proosten op het afgelopen jaar en op alle nieuwe avonturen die nog gaan komen. Met mijn gezin ’s ochtends vroeg bij de kerstboom terwijl we de cadeautjes uitpakken. Met oma als we ’s avonds gaan gourmetten

Kalfsentrecote met kruidenboter en hasselbacks

Dit jaar was ik in een klassieke bui voor het hoofdgerecht van mijn kerstmenu. Maar ik had ook niet veel behoefte aan zware sauzen en ingewikkelde bereidingstechnieken. Een hoofdgerecht met veel smaak, maar zonder veel gedoe. Prima uitgangspunt eigenlijk ;-). Mijn keuze viel op kalfsvlees, en specifiek op kalfsentrecote wat

Pompoensoep met truffel en hazelnoot-saliekruim

Als tussengerecht voor het kerstdiner serveer ik graag een soep die volledig is voor te bereiden en alleen nog even opgewarmd hoeft te worden. Beetje afhankelijk van de rest van het diner wordt het een heldere, lichte bouillon, maar voor mijn kerstmenu van dit jaar koos ik voor een romige

Kerrie kip croissantjes voor een speciaal ontbijt

Dit is eigenlijk geen recept, maar lees toch maar verder. Sterker nog, je wil echt verder lezen. Ik heb namelijk iets bedacht met van dat oprolbare croissantdeeg wat ik veel eerder had moeten bedenken. Ik vulde ze namelijk met mijn Surinaamse kerrie kip! Het maakt de croissantjes veel lekkerder, ik

Mini apfelstrudels met zelfgemaakte vanillesaus

Tijdens onze laatste zomervakantie at ik een perfecte apfelstrudel in Duitsland en ik kan mijn gelukzalige gevoel na de eerste hap nog helemaal voor de geest halen! Deze plek in Nedersaksen was wel enigszins uit de richting hiervoor, want de apfelstrudel komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Waar deze echt niet gemaakt

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer