Normaal maak je rocky road alleen met chocolade en andere ingrediënten zoals koekjes, noten of marshmallows. Maar wat nou als je begint met een laag smeuïge brownie en daar de chocolade over schenkt en die weer decoreert in rocky road-stijl. Dan krijg je het beste van twee werelden! En dat is precies wat ik dus gedaan heb, ook nog in kerststijl zelfs. Ik vind ze zo leuk geworden, mijn Kerst Rocky Road Brownies!
Brownies met alle soorten decoratie die je maar kunt bedenken
Het leuke van rocky road is dat je echt helemaal los kunt gaan met decoratie. Niets is te gek en je kunt er ook kliekjes noten, sprinkles, chocolade en zelfs gedroogd fruit mee opmaken die je nog in de voorraadkast hebt liggen, ideaal! Voor deze Kerst Rocky Road Brownies bleef ik natuurlijk goed in kerstsferen, en mijn kleurthema werd groen, rood en wit. Wit waren de mini marshmallows, rood de rode chocolade M&M’s (en ja, die heb ik handmatig geselecteerd uit een zak) en het groen kwam voornamelijk van de Dr. Oetker decoratiestiften. Ook maakte ik royaal gebruik van noten en de sprinkles uit de Kerstfantasie strooier.
Wat je nodig hebt voor 12 – 16 stukken
Voor de brownies:
-
- 150 gr boter
- 275 gr fijne kristalsuiker
- 75 gr cacaopoeder
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 75 gr bloem, gezeefd
Voor de ganache:
-
- 100 gr pure chocolade
- 100 ml slagroom
Decoratie
-
- handje mini marshmallows
- handje rode M&M’s
- handje geroosterde noten, zoals amandelen, walnoten en pecannoten
- handje witte chocoladekrullen of grof gehakte witte chocolade
- 2 Dr. Oetker decoratiestiften, rood en groen
- 1 potje Dr. Oetker Kerstfantasie sprinkles
Ook nodig
-
- brownievorm van 20 x 20 cm en bakpapier
Wat je gaat doen
Bereiding: 40 minuten + Oven: 35 minuten
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht) en bekleed de brownievorm met bakpapier.
- Doe de boter met de suiker en cacaopoeder in een steelpan en laat al roerend smelten. Schep daarna over in een kom.
- Klop met de (hand)mixer één voor één de eieren erdoor gevolgd door het vanille extract en laat 5 minuten draaien. Spatel daarna rustig de bloem erdoor tot het goed gemengd is.
- Bak de brownies in 30 – 35 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Hak de pure chocolade grof en schep in een hittebestendige kom. Verhit de slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt en schenk daarna over de chocolade. Roer met een kleine garde of pollepel tot de chocolade helemaal gesmolten is en schep de ganache daarna over de brownie.
- Decoreer deze rijkelijk met alle decoraties en laat opstijven in de koelkast.
- Snijd de brownie in 12 – 16 kleine, vierkante brownies en serveer op kamertemperatuur.
Geniet van deze heerlijke rocky road brownies! Die trouwens ook heel leuk zijn om samen met kinderen te maken.
Recept: Francesca & Debby, Fotografie: DeedyLicious