Vandaag starten we met het grote Francesca Kookt! kerstmenu. Maar liefst 7-gangen die ontwikkeld zijn door alle co-bloggers en mijzelf. En dat kerstmenu beginnen we gelijk goed met een fantastische kerstcocktail met mandarijn en rozemarijn. Ik maakte deze cocktail samen met Diantha en we lieten ons inspireren door dit recept van Martha Stewart. Onderdeel van haar recept was perenlikeur. Maar eenmaal aangekomen bij de slijter raakten we volledig in trance van de likeuren van Van Kleef. Een kleine distilleerderij uit Den Haag waar de likeuren worden gemaakt door de natuurlijke ingredienten te laten trekken op zuivere graanalcohol. Aldus, vanaf dat moment lieten we Martha’s recept los en kozen we voor een mandarijnenlikeur, er volledig vertrouwen in hebbende dat het eindresultaat nog beter zou worden.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 20 gedroogde cranberries
– mandarijnenlikeur
– fles Moscato d’Asti
– 4 takjes rozemarijn
Wat je gaat doen
Doe de cranberries in een bakje en schenk daar manderijnenlikeur op totdat ze net onder staan. Laat deze een uur of 2 weken.
Schenk een scheutje mandarijnenlikeur in 4 champagneglazen of andere feeestelijke glazen. Vul deze bij met Moscato d’Asti. Doe in ieder glas een takje rozemarijn en 5 cranberries. Serveer direct en geniet van de combinatie van zoet, licht zuurtje en het kruidige van de rozemarijn in 1 glas!
Alle kerstinspiratie op een rijtje? Klik dan hier!
Deze blog is een co-creatie van Francesca en Diantha.