Ik heb sinds vorige week een slowcooker. Daarmee kun je op een hele gezonde manier en zonder vetten je eten bereiden. Binnenkort komt er een review over op mijn site en nu alvast een heerlijk lente gerecht! Mocht je nou geen slowcooker hebben, niet getreurd. Je kunt dit ook prima in een grote braadpan maken. Bak dan eerst even de ui, knoflook en kip aan en zet de braadpan daarna met deksel en al in voorverwarmde oven en houdt de rest van de ingredienten en bereidingswijze aan. Het hoeft dan wat minder lang in de oven, ongeveer 1 uur en een kwartier.
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 stengel bleekselderij
– 2 wortels
– 500 gram asperges, geschild en onderkant weggesneden
– 100 gram spelt (dit mag je ook uit het recept laten, ik gebruikte het omdat ik het toevallig nog in huis had)
– 5 scharrel kip drumsticks
– 500ml water
– 2 kippenbouillon blokjes
– gemalen zwarte peper
– zeezout
– 1 blik cannellini bonen, uitgelekt en afgespoeld
– rasp van 1/2 citroen
– 2el vers citroensap
– 4 takjes platte peterselie
– 50gr feta
Wat je gaat doen
De slowcooker zorgt ervoor dat je niet zo heel veel hoeft te doen. En dat is ideaal 🙂 Pak de onderste schaal en doe hierin: fijngehakte ui en knoflook, bleekselderij in fijne partjes, wortels in kwart maantjes, asperges in stukken van 3cm, spelt, kip drumsticks, water, bouillon blokjes en peper en zout naar smaak.
Zet deze afgesloten in een koude oven en verwarm de oven naar 180 graden. Laat de oven een uur zijn werk doen en voeg daarna de overige ingredienten toe: de cannellini bonen, rasp en sap van de citroen. Zet daarna nog voor zeker 45 minuten terug in de oven.
Je serveert de stoofpot met wat blaadjes peterselie en verkruimelde feta.