De basis voor kip kerrie hoef je echt niet uit een pakje of pot te halen. Dat bewijst dit recept! Je huis vult zich met heerlijke geuren terwijl je dit gerecht aan het bereiden bent.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 300gr rijst naar keuze
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 rode paprika
– 350gr kipdijfilet (of kipfilet, maar dat is wel wat droger)
– 1el olijfolie
– 1el kerrie
– optioneel: 1tl kurkuma
– optioneel: gemalen chilipeper
– 100ml kippenbouillon
– 300gr ananasstukjes
– zout
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Ik had toevallig ook nog een groene paprika thuis liggen en voegde deze ook toe.
4. De kipdijfilet snijd je in blokjes.
5. Verhit een hapjespan of wok en schenk er daarna een eetlepel olijfolie in. Fruit de ui en knoflook hier 1 minuut in met een snuf zout. Schep daarna de kerrie erdoor en bak deze kort mee. Voor een extra gele saus kun je ook nog een theelepel kurkuma toevoegen. Wil je nog wat extra pit in het gerecht, voeg dan in deze fase ook een gehakt pepertje of wat gemalen chilipeper toe.
6. Nu komt de kipdijfilet erbij. Bak deze op hoog vuur aan zodat de kip rondom dichtgeschroeid is. Bak daarna ook nog een minuut de stukjes paprika mee.
7. Schenk de kippenbouillon erbij en laat het gerecht 10 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. De laatste paar minuten laat je ook de ananasstukjes meestoven. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout.
8. Serveer de kip kerrie met ananas met een schaal rijst en eventueel een simpele salade met tomaat.