Er zijn van die gerechten die je niet zo snel zelf bedenkt, maar die de moeite van het ontdekken en bereiden zo ontzettend waard zijn. Zo ook met deze kip met granaatappel. Ik moet wel bekennen dat dit niet de perfecte granaatappel kip is. De meest geweldige Perzische versie heb ik gegeten bij Restaurant Bo&Ro. Ze zijn er daar op afgestudeerd en met succes! Dus mocht je een keer in de buurt zijn dan is dit gerecht een absolute aanrader.
Weer even terug naar mijn granaatappel kip. Want die is dus een hele goede tweede en heel makkelijk te maken. Zeker als je een Actifry hebt, want daar heb ik ooit de eerste versie in gemaakt. Het recept hieronder heb ik daarom gebaseerd op de Actifry, maar je kunt het ook in een pan maken. Bak dan de kip eerst aan, fruit de knoflook en ui en voeg dan alle ingredienten bij elkaar inclusief een kopje water en laat het op laag vuur circa 1 uur stoven. En laten we de slowcooker niet vergeten, ook heel geschikt voor.
Wat je nodig hebt voor 2 personen (uit de Actifry Mini)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 8 vleugels (stukjes kipfilet of kippendijen mag ook)
– 1/2tl zwarte peper
– 1/2tl gemalen koriander
– 1/2tl gemalen komijn
– 50ml granaatappelmelasse (ingekookt granaatappelsap, flesjes zijn te koop bij de Turkse winkel. Je kunt dit eventueel vervangen door een mengsel van granaatappelsap met balsamico en een klein lepeltje honing)
– 2el tahinpasta (mag je ook uit het recept laten, dan wordt het iets zoeter)
– handvol gehakte walnoten
– snuf zeezout
– 1 lepeltje plantaardige olie
– om te serveren: granaatappelpitjes en gehakte verse munt
Wat je gaat doen
Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Doe vervolgens alle ingredienten (muv de granaatappelpitjes en munt) bij elkaar in de Actifry. Zet de Actifry aan voor 20 minuten en laat het apparaat zijn werk doen. Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het 😉
Serveer de kip met de granaatappelpitjes en wat gehakte munt. Lekker met saffraanrijst of couscous.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.